Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Wakker worden in een vreemd bed

De volgende ochtend toen ik wakker werd in een voor mij vreemd bed van het Hotel in de duinen lag ik nog steeds de armen Kees. Met kleren aan naast elkaar in slaap gevallen, kreeg ik het vermoeden dat hij doorgegaan was met vertellen totdat we allebei in slaap waren gevallen. Ik wurmde mij voorzichtig los uit zijn armen, zonder hem wakker te maken en liep naar het raam om de gordijnen te openen.

Daar lag Kees in diepe slaap op het tweepersoonsbed van het hotel in de duinen. Ik sloop de kamer uit om een ontbijt te gaan halen. Langzaam kwam er in mijn geheugen terug, wat Kees mij allemaal had verteld. Hij had me gevonden, maar hij me nog niet veroverd. Mijn verliefdheid kreeg een wending die vertrouwd aanvoelde. Kees had mij veel over zijn gevoelsleven verteld en dat had mij zelfverzekerder gemaakt. Hij had veel onzekerheden gekend waarmee ik ook had geworsteld.

Twee broodjes met kaas en verse jus en koffie besloot ik naar de hotelkamer te brengen om Kees te verrassen.

We zouden nog een dag op het strand kunnen rondhangen. Het was stralend zomerweer. Toen ik terugkwam op de kamer was Kees inmiddels wakker. Hij zag er aantrekkelijk uit zo jong uit de nacht gekomen. Blij was Kees om mij weer te zien en gelukkig dat we samen in de hotelkamer konden ontbijten.
“Het is prachtig weer Kees, we kunnen weer naar het strand gaan als jij ook tijd hebt.”
“Ja, Bjarne, we hebben nu alle tijd van de wereld” en hij keek me aan alsof hij zojuist getuige was geweest van een orakel. Ik streelde hem dapper over zijn schouder. We keken elkaar aan en toen kwam eindelijk de eerste kus. De eerste kus in het hotel aan de kust.
Het was een lange verliefde kus van twee mannen die elkaar eindelijk hadden gevonden in wat al een tijdje in de verwachting lag. En er volgde nog een kus, en nog een kus. Er volgden vele kussen aan de kust. Onze liefde bloeide op aan zee en nam nieuwe herinneringen met zich mee. Met een boek vol mooie momenten in mijn hart namen we afscheid in de stad.

Toen ik weer in mijn kamer was, in het huis van Emma, die van niets wist, besloot ik eindelijk de brief van Gerard Vroeg te gaan lezen. Ik was daar vanwege het romantische liefdesavontuur met Kees, nog niet eerder aan toe gekomen.

“Beste Bjarne,

op het moment van dit schrijven woon ik niet meer thuis in de kleine kamer die ik huurde in de binnenstad van Utrecht. Ik verblijf momenteel in een afkickkliniek, omdat ik verslaafd was geraakt aan de drank en aan softdrugs. Ik kwam de dag niet meer door zonder een borrel en ik stak de ene na de andere pretsigaret aan om maar niet te denken aan de waarheid en de werkelijkheid die me tegenstond, met al zijn menselijke falen. Ik zocht, een uitweg, een vluchtroute, zoals jij zo vaak in jouw gedichten deed, maar ik had het de laatste tijd niet meer onder controle. Er werd geklaagd door de buren omdat ik in het holst van de nacht dronken naar David Bowie luisterde of stoned naar Billy Joel. Er is een paar keer politie aan de deur geweest en toen wist ik dat er iets moest veranderen. Die brieven die ik je schreef over die monsterlijke prinses en dat verhaal over de dodo, dat was ook allemaal onder invloed, geen wonder dat je er geen snars van begreep.
Het valt niet mee om hier sober en nuchter te zijn, maar het eten is goed en ik doe lichamelijke oefeningen, zodat mijn spieren sterker en soepeler worden en ik toch een klein beetje high word door de dopamine. Het is lastig om niet in mijn eigen bed te slapen, maar in een vreemd en tijdelijk bed.
Ik hoop echt dat jij gaat slagen voor jouw diploma. Je hebt talent, ik vind jouw tekeningen stoer. Ik zal pas na de zomer terugkeren in Utrecht. Alles wordt door de zorgverzekering vergoed, dus het is op dit moment voor mij ook financieel voordeliger om hier te zijn.
Ik ben echt van plan om mijn leven te veranderen en een nieuw pad in te slaan. Ik wil filosofie gaan studeren. Je weet dat ik graag over het hoe en waarom nadenk.
Ik denk eigenlijk ook vaak aan jou en aan toen je mij spontaan een kus gaf. Heb je het weleens met een man gedaan? Ik bedoel het hele alfabet van a tot z.
Ik denk er over om na de zomer in Amsterdam een woonruimte te zoeken. Het is daar iedere donderdagavond kraakspreekuur. Wellicht is er ergens een ruimte in een pand dat gekraakt is. Of anders ga ik weer terug naar Schiedam, waar ik nog altijd ingeschreven sta.
Ik hoorde dat jij ook van plan bent om naar Amsterdam te gaan. Misschien kunnen we daar eens ontmoeten.
Tot later, Bjarne

Liefs, Gerard Vroeg.“

Al die tijd had ik in de gaten gehad dat Gerard vaak dronk, maar nooit had ik geweten dat het zo erg was dat hij naar een kliniek moest. Misschien omdat ik zelf slecht tegen alcohol kwam en meestal niet verder kwam dan drie biertjes.

Ik dacht weer terug aan Kees en onze heerlijke tijd samen. Wanneer zou ik hem weer zien?

Schrijver: Bjarne Gosse
31 aug. 2020


Geplaatst in de categorie: vriendschap

4,0 met 2 stemmen 230Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)