Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Dankbaar

Ze gaf me een klein gedeelte van de energie, die ze had opgedaan in de jaren zestig, toen ze tussen de hippies voor het eerst in de liefde verbleef. De tegenslagen van de jaren zeventig, de oliecrisis, en de autoloze zondagen, alles kwam in haar liefdevolle energie terecht. En het was niet toevallig dat ik er met volle teugen van genoot. Ik was het wilde paard aan haar teugels. Zij was mijn strenge en altijd erudiete, meesteres, die me een weg door de stedelijke wildernis bood. Een waardevol leven, tussen de verwarde uitgaanstypen en verdwaalde leeftijdgenoten.

Door haar drukke bestaan had ze weinig huiselijkheid te bieden. De enige huiselijkheid die er was, werd verzorgd door Frits de zwarte kater, die ik verzorgde met gekookte vis. Ze was dikwijls van huis en dan was ik de enige menselijke bewoner van haar imposante herenhuis.

We beleefden samen de zwoele reggaeklanken van de jaren tachtig. Ze was altijd op zoek naar een ander ritme, dikwijls vonden we die in ons liefdespel. Ik was niet altijd onderdanig, soms was het alsof het ritme van ons allebei was, en dat we daar geluk in hadden gevonden.

Natuurlijk draaide het niet alleen om de seks, en was het ook een erotisch spel van de geest, maar het was wel het belangrijkste onderdeel van onze geheime relatie, die langzaam maar zeker steeds meer schaduwkanten begon op te werpen.

Emma koos de kant van de verwijten. Ze werden steeds grimmiger en meedogenlozer. Ik was nog bezig het allemaal een plaats te geven. Dankbaar om wat het me allemaal aan wereldse belevenissen had gegeven, verward over hoe het zo mis had kunnen gaan.

Schrijver: Bjarne Gosse
23 sep. 2020


Geplaatst in de categorie: bedankt

5,0 met 1 stemmen 114Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)