Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Verandering

Ik was toe aan verandering. Ik moest mijn hart leren volgen. Nog enkele maanden en dan kon ik naar de kunstacademie voor een toelatingsgesprek. Ik had al mijn tekeningen die de moeite waard waren in een map verzameld. Het was een bonte verzameling tekeningen.

Met een vriend van school ging ik liftend naar de Pyreneeën in het zuiden van Frankrijk. Wanneer ik terugkwam zou ik horen of ik mijn diploma had gehaald. Het was een vreemde vakantie vol bizarre dromen. Het liften beviel me voor geen meter. We stonden soms urenlang tevergeefs te wachten en het reizen duurde op die manier erg lang. Het verblijf in de bergen was een leerzaam avontuur. De vriendin van Jurgen kende er Franse hippies die in wigwams leefden en er al jaren een alternatieve leefstijl op nahielden. Daar hoorden ook mysterieuze rituelen bij. Twee keer was ik getuige en een keer was ik deelnemer van deze sessies. Op een dag trok ik me terug en dronk een fles wijn leeg. Jurgen en ik hadden ruzie. Ik zat voor de tent een verhaaltje te schrijven om naar Emma op te sturen. Het ging over een jongeman die een wolf tegenkwam en vrienden met het dier werd.

Toen ik tenslotte weer terug in Nederland was kon ik op school mijn diploma ophalen. Emma was bij de uitreiking aanwezig. Ze gaf mijn verbaasde ouders een grote bos bloemen en een enthousiaste felicitatie. Later vertelde ze mij dat mijn verhaal haar gelukkig had gemaakt.

Omdat ik nog ingeschreven stond in Amsterdam als woningzoekende, kwam ik in aanmerking voor een kleine woning in een nieuwbouwcomplex in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt, waar ik eerder drie jaar bij mijn ouders had gewoond voordat ik naar Utrecht vertrok.
Het was mijn eerste eigen huurwoning. Een kleine woning met een badkamer en een keuken en een kleine gevelkachel. Ik was opgelucht dat ik uit de beklemmende situatie met mijn steeds dominantere hospita was verlost.

Ik werd aangenomen voor de avondacademie en ik verhuisde in de zomer van 1984 terug naar Amsterdam naar een woning op de vierde etage, zonder lift, maar met een schitterend uitzicht.

Schrijver: Bjarne Gosse
26 sep. 2020


Geplaatst in de categorie: vakantie

4,0 met 1 stemmen 79Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)