Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

MET MIJN PEN, EEN WATERMAN

In december zestien jaar geleden, gebeurde er een mirakel en stond de wereld stil: ik raakte geen druppel alcohol meer aan! Plots was er dat mysterieuze wonder, die fameuze klik in mijn hoofd na een dramatisch ogenblik in mijn leven toen de aarde eventjes stil bleef staan. Ik begon om mezelf te geven, want met een dronken kop kon ik mijn gehavende ‘ik’ niet helpen! Er kwam een omwenteling, ik wist uit de draaikolk te ontsnappen en weer boven water te komen, ik had iets bereikt, opgebouwd en ontvangen wat onbetaalbaar was: mijn zo begeerde vrijheid!

Eindelijk begon ik mij te focussen op dingen buiten mij: mijn vrouw en kinderen, mijn vrienden, de vogels in het vrije veld. Groenpootruiters, bontbekpleviertjes, oeverlopers op doortrek naar het noorden. Prachtig, hoe de vogels mijn wereld bevolkten en ook de wolken boeiden mij, maar op een poëtische, gezonde, welhaast religieuze wijze. En met mijn pen, een Waterman, begon ik mijn demonen helemaal te verdrijven. Ik kreeg interesse voor het weer door de eeuwen heen met zijn verzengende zomers, strenge winters en woeste stormen. Ik lees wat voedend is en verrijkend.

Evenwicht vinden en verdraagzaam worden is een hele opgave. Dit zal lukken door realistisch naar mezelf te kijken. En door met beschaamde kaken mijn minderwaardigheidsgevoelens te erkennen en toe te geven en komaf te maken met die mallotige jaloersheid, de achterdocht, de angst, de vlucht in waangedachten. En dat alcoholisme en jaloersheid meer dan krassen achterlaten en eerder het beest in je losmaken, hoeft geen betoog.

Schrijver: Johan Corveleijn, 5 Feb. 2021


Geplaatst in de categorie: drank

3.8 met 6 stemmen 226Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)