Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Dankzij Frits 1984

“Ik kan bier laten verdwijnen, wat is jouw bijzondere gave?” De vraag van Maarten Wolvenknaap bleef niet onbeantwoord in de Utrechtse kroeg waar Bjarne van een helder biertje genoot. Maarten zag er aanlokkelijk uit met zijn gestileerde kapsel en strak gesneden outfit. Ook zijn glimlach maakte veel goed voor Bjarne die zich in een vertwijfelde situatie bevond.
Bjarne had zijn zieke moeder al maanden niet meer gezien. Misschien had ze gelijk gehad en konden vrouwen inderdaad een heleboel tegelijk doen. Bjarne was waarschijnlijk achterdochtig geworden door de stress vanwege de herexamens op de middelbare tuinbouwschool en het mysterieuze dubbelleven van zijn geliefde hospita.

En ook het 'even snel geld verdienen avontuur' van Maarten Wolvenknaap was op een deceptie uitgelopen. Er waren verschillende redenen voor zijn nervositeit. Bjarne was blij met het opgetogen vertier dat het kroegleven hem bood. Ook Gerard Vroeg was weer naar de kroeg gekomen. Het werd een gezellige avond. Een gedenkwaardige avond met veel jeugdig plezier.

De avond daarna was Frits de zwarte kater degene die Bjarne op het spoor bracht van een eerder vermoeden. Hij glipte de woonkamer uit, wist de slaapkamerdeur van het nachtverblijf van de afwezige Emma te openen. Liep de kamer binnen en plaste daar op een stapeltje naast het bed gelegen papieren. Het waren opgevouwen brieven.

Bjarne Gosse moest ze zien droog te krijgen. Zijn nieuwsgierigheid kon hij niet bedwingen. Hij kwam er achter dat zijn achterdocht terecht was geweest. Ze had minstens een dozijn minnaars, die haar allemaal intieme liefdesbrieven hadden geschreven. Die brieven had de jeugdige Bjarne nu in zijn handen.

Hij las af en toe een paar zinnen, geneerde zich en bekeek de volgende brief om die te laten drogen. Weer werd hij naar de zinnen getrokken. Het tafereel herhaalde zich een aantal keren. Schaamteloos, alsof hij het geheim wist te ontrafelen. Sommige brieven hadden illustraties die niets te raden overlieten. Bjarne Gosse wist genoeg. Nu waren alle geheimen eindelijk de wereld uit.

Dankzij Frits wist hij waartegen hij zich voortaan moest beschermen.

Schrijver: Bjarne Gosse
23 augustus 2022


Geplaatst in de categorie: bedankt

3.7 met 15 stemmen 180Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)