start toeval vragen forum links zoek contact gastenboek inhoud

Categorieën:

actualiteit (105)
adel (1)
afscheid (4)
algemeen (19)
bedankt (3)
dieren (8)
discriminatie (9)
drank (6)
economie (11)
eenzaamheid (13)
emoties (18)
erotiek (2)
ex-liefde (2)
familie (8)
feest (6)
film (20)
filosofie (115)
fotografie (6)
geld (6)
geschiedenis (13)
geweld (4)
haiku (1)
heelal (22)
hobby (3)
humor (23)
huwelijk (1)
idool (1140)
individu (6)
internet (5)
jaargetijden (7)
kerstmis (8)
kinderen (20)
koningshuis (8)
kunst (40)
landschap (3)
lichaam (3)
liefde (34)
literatuur (498)
maatschappij (73)
mannen (2)
milieu (7)
misdaad (22)
moraal (19)
muziek (413)
natuur (20)
oorlog (17)
ouders (1)
overig (11)
overlijden (21)
partner (2)
pesten (5)
politiek (48)
psychologie (58)
rampen (7)
reizen (16)
religie (121)
schilderkunst (79)
school (5)
sinterklaas (4)
sms (1)
snelsonnet (1)
spijt (2)
sport (17)
taal (22)
tijd (26)
toneel (3)
vakantie (5)
verdriet (6)
verhuizen (1)
verkeer (6)
voedsel (3)
vrijheid (20)
vrouwen (11)
welzijn (13)
wereld (24)
werk (13)
wetenschap (25)
woede (4)
woonoord (5)
ziekte (32)

tabblad: beschouwingen

< vorige | alles | volgende >

beschouwing (nr. 137):

Chanel nummer 5

Haar zwarte haar rook naar algen en vaagde geur van Chanel nummer 5. Nadat ik haar had gekleed in een lichtroze jurk met satijnen linten, besprenkelde ik zorgvuldig haar haren en ook de plekken van haar lichaam waar zij stiekem mijn parfum op spoot. Haar spierwitte gezicht leek licht uit te stralen, zo sterk stak het af tegen de zwarte omlijsting van krullen. In gedachten kuste ik haar glimlach. Ik streelde liefkozend de schram op haar hoge voorhoofd. Bij de aanraking schoot de kou van marmer door mijn vingers, volgde mijn hand, arm, schouder en hals. Mijn tepels werden hard, alsof ze wilden voeden. Daar, na een bevroren aarzeling in mijn borsten, nestelde de kou zich in mijn hart. Tranen bevroren en zouden de komende jaren niet meer worden bevrijd uit hun drang om te stromen. Langzaam voelde ik hoe mijn gebogen hoofd zich ophief tot een trotse, misschien zelfs minachtende houding. Alsof iets buiten mij om bezit van mijn lichaam nam. Ik ervoer een euforisch moment van emotionele onaantastbaarheid. De kilte had mij omarmd en ik omarmde dankbaar de kilte. Haar bevroren glimlach stierf op mijn lippen, werd de mijne.
Ik keek naar haar lippen, haar bleekrode mond stond iets open alsof zij zou gaan spreken. Prachtige lippen, waarvan het leek of ze vele malen gekust waren.

Haar armen, die een wit aapje omhelsden, gaven niet meer mee, ook al zou ik geweld gebruiken. Dat wist ik, dat had ik ervaren op het moment dat ik haar met moeite aankleedde. “Lijkstijfheid”, noemde de patholoog-anatoom het. Hij legde uit dat je eerste lijkstijfheid had, waarna het lichaam weer zacht wordt, en de uiteindelijke tweede lijkstijfheid, het lichaam zou na tweede lijkstijfheid niet meer zacht verzachten. Er werd naar mij gekeken, sommigen hoorde ik snikken. Het gevoel van minachting, voor al diegenen die verkeerden in dit aardse verdriet, kon ik niet onderdrukken. Ik zag, nee ik voelde duidelijk de ziel van het onstoffelijke. Het hing op een vreemde manier, ijl maar toch ook weerdoordringend, rondom mij. Dit prachtige omhulsel, alsof zij gecast was voor de hoofdrol van sneeuwwitje, dit witmarmeren kunstwerk, deze serene en ontroerende schoonheid, dit was niet meer mijn dochter. Dit was niet, zij die ik boven alles ter wereld liefhad. Zij was allang vertrokken. Zij had afscheid van mij genomen op het moment dat ik op de fiets stapte om haar te zoeken. Terwijl elke beweging van mijn voeten zich verwijderde van haar.

Als een fluistering in mijn oor, deelde zij mij mee, zonder woorden, dat ze was gestorven. Onmiddellijk had ik, onnozele, deze boodschap verdrongen en riep nog luider al fietsende haar naam. Ik zwoer op alles wat ik liefhad, dus eigenlijk op haar, dat ik, als ik dit ongelofelijke monstertje had gevonden, haar een genadeloos pak rammel zou geven.
Kon ik haar maar horen krijsen na een paar harde slagen met mijn vlakke hand op haar perfect gevormde billen, die rood na zouden gloeien.

Ik had haar nooit geslagen.

Schrijver: Annette, Annekinna da Graça, 30-08-2007


Annekinnaathotmail.com


Geplaatst in de categorie: emoties

Deze inzending is 1027 keer bekeken

3/5 sterren met 6 stemmen.Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)