start toeval vragen forum links zoek contact gastenboek inhoud

Categorieën:

actualiteit (105)
adel (1)
afscheid (4)
algemeen (19)
bedankt (3)
dieren (8)
discriminatie (9)
drank (6)
economie (11)
eenzaamheid (13)
emoties (18)
erotiek (2)
ex-liefde (2)
familie (8)
feest (6)
film (20)
filosofie (115)
fotografie (6)
geld (6)
geschiedenis (13)
geweld (4)
haiku (1)
heelal (22)
hobby (3)
humor (23)
huwelijk (1)
idool (1140)
individu (6)
internet (5)
jaargetijden (7)
kerstmis (8)
kinderen (20)
koningshuis (8)
kunst (40)
landschap (3)
lichaam (3)
liefde (34)
literatuur (498)
maatschappij (73)
mannen (2)
milieu (7)
misdaad (22)
moraal (19)
muziek (413)
natuur (20)
oorlog (17)
ouders (1)
overig (11)
overlijden (21)
partner (2)
pesten (5)
politiek (48)
psychologie (58)
rampen (7)
reizen (16)
religie (121)
schilderkunst (79)
school (5)
sinterklaas (4)
sms (1)
snelsonnet (1)
spijt (2)
sport (17)
taal (22)
tijd (26)
toneel (3)
vakantie (5)
verdriet (6)
verhuizen (1)
verkeer (6)
voedsel (3)
vrijheid (20)
vrouwen (11)
welzijn (13)
wereld (24)
werk (13)
wetenschap (25)
woede (4)
woonoord (5)
ziekte (32)

tabblad: beschouwingen

< vorige | alles | volgende >

beschouwing (nr. 407):

Snooker: Welsh Open, het bijzondere maar ook het bizarre

De Welsh-Open beloofde ons een bijzondere finale dit jaar. Gisteren vond deze plaats met Joe Swail (39) die het op nam tegen Ali Carter (29). Het bijzondere aan die finale was dat beide spelers nog nooit in hun profcarrière een toernooi hadden gewonnen. Vooral voor Swail was het bijzonder. De man uit Belfast is al sinds 1991 professioneel snookerspeler en kwam nooit verder dan een halve finale. Daarbij komt dat Joe zo goed als niets hoort en de enige dove professionele snookerspeler ter wereld is.

Joe Swail is één van die spelers - er zijn er velen - die gewoonweg nauwelijks winnen omdat ze er niet in slagen om over de finishlijn te stappen. Ook in de finale van het Welsh-Open was dit weer het geval. Swail stond met vier nul voor maar verloor uiteindelijk de eerste finale uit zijn carrière met negen vijf. Voor Carter was het de eerste toernooizege sinds de kleine man in 1996 prof werd.

Bizar de afgelopen week was het voorval waarbij Mark Selby betrokken werd. Selby zat al klaar in zijn stoel om de kwartfinalewedstrijd tegen Anthony Hamilton te beginnen toen plotseling een man de tribune afkwam en voor Selby zijn neus ging staan. De man gaf Selby een envelop, de twee wisselden twee of drie zinnen waarna Selby er verslagen bij zat. De security kwam vrij snel in actie en verwijderde de man uit de arena, waarna de wedstrijd begon. Selby, die het toernooi vorig jaar op zijn naam wist te zetten, verloor de wedstrijd en zei achteraf tegen de pers dat hij zich na het incident geen moment meer op de wedstrijd heeft kunnen concentreren.
Maar uiteindelijk kwam de ware aard van deze bizarre gebeurtenis boven water toen Selby alsook de merkwaardige man uit het publiek door de pers onder vuur werden genomen. De man bleek Selby’s vroegere manager te zijn en Selby bleek nog een aantal openstaande rekeningen bij hem te hebben die hij al jaren weigerde te betalen. De kwade manager had hem een envelop overhandigd waar een dagvaarding tot onmiddellijke betaling in zat.
Op de vraag van de pers waarom de manager dit zo kort voor de wedstrijd en in het tegenoverstaan van het publiek en omstanders had gedaan antwoordde de manager: “Mijn advocaat zei dat ik de dagvaarding alleen op Selby's werkvloer mocht overhandigen om het risico te voorkomen dat Selby een aanklacht in zou dienen wegens schending van bepaalde privé-rechten. En de plek waar ik hem de envelop overhandigde was immers de werkvloer van Selby”.

Schrijver: Haico ten Brinke, 24-02-2009


haicotenbrinkeathotmail.com


Geplaatst in de categorie: sport

Deze inzending is 254 keer bekeken

4/5 sterren met 2 stemmen.Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)