Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Van Persie: de zwakste schakel

Niet gehinderd door scorebordblindheid (5 overwinningen) kom ik tot de conclusie dat Bert van Marwijk er goed aan zal doen voor de halve finale tegen Uruguay Robin van Persie te vervangen.
Een elftal speelt zo sterk als zijn zwakste schakel.
Het Nederlands elftal speelde tot nu toe onmiskenbaar zwak en de malaise zit in de samenstelling van de voorhoede.
Arjen Robben komt niet volledig tot zijn recht en ook Sneijder wil maar niet loskomen (afgezien van een briljante pass op Robben in de voorronde tegen Kameroen).
Johan Kletsmajoor Derksen zal de schuld wel weer leggen bij zijn lieve Yolanthe. Inderdaad maakte Wesley tijdens de eerste helft tegen Brazilië de indruk dat hij de voorkeur geeft aan een stief half uurtje buikballen met de aantrekkelijke Yolanthe boven twee keer 3 kwartier voetjebal tegen de Urygayanen. Maar aan de andere kant heeft hij binnenkort onbeperkt toegang tot zijn toekomstige echtgenote terwijl de wereldbeker maar één keer in de 4 jaar tot een hoogtepunt leidt.

Robin van Persie speelde een half jaar niet. Met Robben en Sneijder vecht hij om de hegemonie. Er is letterlijk en figuurlijk te weinig ruimte.
Nu Van Persie iets achterin zijn elleboog blijkt te hebben is het de uitgelezen mogelijkheid voor Van Marwijk de gretige Klaas Jan Huntelaar in te brengen.

Mijn voorstel:

• Stekelenburg (wereldnivo?)
• Boulahrouz (als vervanger) – Van Bronkhorst (kan op zijn laatste benen nog mee)
• Heitinga (voldoende) en/of Mathijsen (prima) en/of Ooyer (deed het geweldig)
• Kuyt (onmisbaar op welke plaats dan ook), Van Bommel (met dank aan Louis), Sneijder
• Robben, Huntelaar, Elia.


In vliegende vaart gaan we over Urugay heen en kunnen ons gaan voorbereiden op Spanje of Duitsland, dat in vele opzichten aan het Nederlands Elftal van 2 jaar geleden doet denken.

Schrijver: Johan Mostertman, 4 juli 2010


Geplaatst in de categorie: sport

3.4 met 21 stemmen 369Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)