Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Laffe Merkel in een spagaat, auw!

Dat de bondskanselier van Duitsland Angela Merkel niet kiest voor de vrijheid van meningsuiting en de kleinzerige Recep Erdogan belangrijker vindt, is een dolksteek in de rug van de westerse democratie. Sommigen vinden haar daardoor een landverraadster en dat is deels terecht. Politiek is wikken en wegen, schipperen en laveren, en andere politici te vriend houden, vooral als je ook nog belangrijke zaken met hen hebt afgesproken, in dit geval de deal met de vluchtelingenstroom uit Syrië. Wanneer Merkel voor Jan Böhmermann was opgekomen en ze zijn manier van recht op vrije meningsuiting had verdedigd, dan had ze volgens haar gedachten nog meer olie op het vuur gegooid en zou de makkelijk te krenken Erdogan meteen de afspraak over de regeling van de vluchtelingentrek verscheuren. Merkel is inmiddels ook uit de droom geholpen en het is er haar alles aan gelegen om de vluchtelingeninstroom in te dammen. Ze heeft nog steeds spijt van haar al te ruimhartige uitnodiging jegens de vluchtelingen, wat akelige problemen heeft opgeleverd. Denk nog even aan de aanrandingen en berovingen in Keulen en elders. Door al die ophef over in feite een melig gedichtje stort ons korte termijn geheugen al in. Poetin is ook vaak genoeg in de zeik genomen en bijvoorbeeld als Hitler afgebeeld, maar die is niet zo kleingeestig als Erdogan.

Saskia Noort zegt bij Pauw dat ze het beangstigend vindt, dat we onze vrijheid van spreken lijken kwijt te raken. Advocaat Gerard Spong noemt een hoeveelheid aan gevallen, waarin Erdogan journalisten de mond heeft gesnoerd, omdat ze kritiek op hem hadden. Erdogan is een rasdictator, die geen enkele tegenspraak duldt. Die humorloze zeurpiet is nog in staat om Duitsland daarvoor de oorlog te verklaren. Zijn ontspoorde superego heeft via de officier van justitie in Mainz een aanklacht tegen Böhmermann ingediend. We wachten af wat de rechter in kwestie gaat beslissen. Het gaat met name om artikel 103 van het Duitse wetboek van strafrecht, maar Merkel zei er wel bij, dat ze dit artikel nog in deze regeerperiode wil schrappen. Dat laatste is belangrijk, want daarmee wist ze bij voorbaat al dit artikel en houdt ze slim een slag om de arm. Angela probeert iedereen te vriend te houden en dat is nu juist haar zwaktebot. Ze heeft een doctoraat als fysisch chemicus en haar man Joachim Sauer is een professor in de scheikunde, wat al aangeeft dat ze kickt op de effecten van de menging van bepaalde stoffen. De autoritaire stof Erdogan blijkt volgens haar goed te matchen met haar dienstbare stof. Alleen heeft ze zich daarin vergist en heeft ze de aanstaande ontploffing niet voorzien.

Jan Böhmermann betaalt zich inmiddels blauw aan zijn advocaat Christian Schertz en hij zegt dat de ZDF hem dankbaar moet zijn en dat de verontschuldiging de dood van satire betekent. Erdogan is 62 en Merkel is 61, dus kan er tijdens hun ontmoetingen ook wel eens wat seksuele aantrekkingskracht hebben meegespeeld, waardoor ze elkaar zijn gaan verdedigen. Intieme momenten, die in de lucht zijn gaan hangen. Vreemdgaan komt namelijk op alle niveaus voor. Wieweet in welke hotelkamers in Ankara en Berlijn ze zijn geweest. Het zou haar onderdanige positie jegens de SM-achtige Erdogan flink verklaren. Waarom ze haar mooie, grote borsten ook zo achter maatpakjes verbergt, is mij ook een raadsel. Bij de bierfestijnen tonen de Duitse vrouwen juist zeer trots hun bloeiende bollen. Angela's protestants Luthers-Evangelische achtergrond zal daar verband mee houden. Luther was een duidelijke antisemiet. Onze koningin Maxima baart in Duitsland groot opzien door haar jas, die nazi-hakenkruizen vertoont. Zijn er sluimerende neo-nazi activiteiten gaande? Komt de protestantse strengheid van Merkel ergens overeen met de orthodox-islamitische strengheid van Erdogan? Zijn ze misschien beiden voor volksonderdrukking en het monddood maken van slimmere tegenstemmen? Haken ze handig in op het feit dat de brave middenmoot vaak bang is voor extreme, artistieke, schijnveiligheid ondermijnende uitspraken?

De meeste deskundigen op strafrechtgebied zijn ervan overtuigd, dat Böhmermann vrijspraak krijgt en dat daarmee het lulletje rozewater Erdogan dubbel en dwars op zijn arrogante bek gaat. Volgens de chaostheorie komt het allemaal weer op zijn pootjes terecht en zal het recht zegevieren. Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel. Ik noem nog even Charlie Chaplin, die Adolf Hitler op sublieme, satirische wijze in een film succesvol te pakken heeft genomen. En ik denk aan de vele verzetskranten, die tijden W.O.2 met gevaar voor eigen leven zijn rondgebracht. Ons volkslied verzet zich ook tegen iedere vorm van tirannie. Lieve, oerdomme Angela, je buurland Nederland is tegen je besluit om de integere, aimabele, geniale Böhmermann strafrechterlijk te vervolgen!...

Schrijver: Joanan Rutgers, 16 april 2016


Geplaatst in de categorie: humor

3.3 met 3 stemmen 1.105



Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
17 april 2016
Zeer genereus van jou, hooggerespecteerde Gabriëla, om na je idolaatschap jegens Merkel nu wel haar valse vergoelijking jegens Erdogan's mening over de integere Böhmermann te bekritiseren. De gekozen foto van de redactie spreekt boekdelen. Het lijkt Potztauzend voorzeker een foto van een innig echtpaar, dat elkaar door dik en dun steunt. Ik gun hen die menselijke liaison, maar politiek gezien absoluut niet. Daarvoor heeft Recep teveel bloed aan zijn akelige roofdierklauwen. Hét recept voor Recep is dan ook vele liters Raki, vermengd met cyaankali.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
16 april 2016
Dit is inderdaad een grote fout van Merkel. Ze had hier een mooie kans om de wereld duidelijk te maken wat vrijheid van meningsuiting betekent voor de westerse democratische wereld. Gemakkelijk had ze kunnen zeggen dat die wet verouderd is, dat er voornemens zijn dat artikel af te schaffen, en vooruitlopend daarop geen mogelijkheid tot vervolging open te stellen. Een foute beslissing met mogelijk grote gevolgen voor haar eigen carrière.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)