start toeval vragen forum links zoek contact gastenboek inhoud

Categorieën:

actualiteit (107)
adel (1)
afscheid (4)
algemeen (19)
bedankt (3)
dieren (8)
discriminatie (9)
drank (7)
economie (12)
eenzaamheid (13)
emoties (18)
erotiek (2)
ex-liefde (2)
familie (8)
feest (6)
film (21)
filosofie (116)
fotografie (6)
geld (6)
geschiedenis (14)
geweld (4)
haiku (1)
heelal (22)
hobby (3)
humor (23)
huwelijk (1)
idool (1194)
individu (6)
internet (5)
jaargetijden (7)
kerstmis (8)
kinderen (20)
koningshuis (8)
kunst (41)
landschap (3)
lichaam (3)
liefde (35)
literatuur (500)
maatschappij (73)
mannen (2)
milieu (7)
misdaad (23)
moraal (19)
muziek (414)
natuur (20)
oorlog (17)
ouders (1)
overig (11)
overlijden (21)
partner (2)
pesten (5)
politiek (48)
psychologie (59)
rampen (8)
reizen (16)
religie (122)
schilderkunst (83)
school (5)
sinterklaas (4)
sms (1)
snelsonnet (1)
spijt (2)
sport (17)
taal (22)
tijd (26)
toneel (3)
vakantie (5)
verdriet (6)
verhuizen (1)
verkeer (6)
voedsel (3)
vrijheid (20)
vrouwen (11)
welzijn (15)
wereld (26)
werk (13)
wetenschap (25)
woede (4)
woonoord (5)
ziekte (32)

tabblad: beschouwingen

< vorige | alles | volgende >

beschouwing (nr. 3434):

Witte Reus Ralph Hamers

De criminele witwaspraktijken van de ING Bank zijn de laatste tijd flink onder het vergrootglas genomen en dat is maar goed ook, want de witte boorden criminaliteit lijkt de dans van de boetedoening ruimschoots te ontspringen. Lijkt, want de topfiguren van het sjoemelende kapitalisme moeten meer en meer met de billen bloot en in de schandpaal.
De druk van het Openbaar Ministerie heeft zijn doel voor een belangrijk deel bereikt, maar iedereen weet dat het slechts het topje van de ijsberg is, want in het geniep gebeuren er nog veel meer sjoemelpraktijken, die het daglicht niet verdragen. De grote witwasser Ralph Hamers blijft gewoon op zijn troon zitten, terwijl hij als eerste verantwoordelijk is voor de verduisteringen van zijn bank. Een goed leider weet alles van zijn medewerkers, dus dat hij van niets zou hebben geweten, maak dat de kat maar wijs! De ING Bank heeft het OM afgekocht met 775 miljoen euro. Dat is voor de gewone burger een enorm groot bedrag, maar voor een miljoenen, nee miljardenbedrijf als de ING peanuts. Zoiets van 1 misgelopen vakantie van de 10 per jaar naar Hawaï.

De onbetrouwbare ING (Internationale Nederlandse Geldwitwasserij) had die 775 miljoen euro beter aan een goed doel kunnen schenken, dan aan het OM, want daar sjoemelen ze ook al jaren met de boekhoudingen. Het vervloekte kapitalisme vertoont steeds meer zichtbare scheuren en kraters, wat op zich een goed teken is, want het roer moet helemaal om, de kapitalistische koers leidt geheid naar de ondergang, waarbij de kwetsbare natuur en de tanende dierenwereld de eerste klappen kregen en krijgen. Bij de financiële topwereld zijn de verleidingen van witwassen blijkbaar extra groot, maar dat geeft hen nog geen vrijbrief om er ook daadwerkelijk zonder scrupules mee in zee te gaan.
Inmiddels is de tweede man bij de ING Koos Timmermans (58 jaar) al of niet vrijwillig opgestapt en moet die schijnvertoning tot een rehabilitatie van de ING leiden, hopen de programmamakers en poenscheppers van deze zichzelf op alle manieren exorbitant verrijkende en verkapte maffiapraktijk.

Ralph Adrianus Joseph Gerardus Hamers is geboren op 25 mei 1966 in Simpelveld. Echt simpel kun je hem niet noemen. Ik ben exact een jaar ouder dan hij. Hij studeerde bedrijfseconomie en hij was onderzoeker aan de Universiteit van Tilburg.
Hij werkt sinds 1991 bij de ING, waar hij bij Structured Finance begon. In Nederland en Oost-Europa had hij 12 diverse functies. Vanaf 1 maart 2011 was hij voorzitter van ING België. Door hem werden er 40 kantoren gesloten en gingen er 1000 banen verloren. Hij kon maar nauwelijks Frans spreken.

Mei 2013 werd hij bestuursvoorzitter van de ING. In 2018 werd het plan van de ING-top om Hamers 3 miljoen euro salaris per jaar te geven onder druk van de politiek en de media geblokkeerd. Zijn salaris van 1,9 miljoen euro per jaar werd gehandhaafd. Me dunkt dat zoiets ruimschoots genoeg is voor één mens. Er zijn genoeg criminelen die daar een bankoverval voor plegen. Toch zijn er bij alle banken nog steeds topfiguren, die denken slim te kunnen zijn en hun eigen banken via witwasmanoeuvres overvallen. Malle Ralphies, die zichzelf met inside jobs vies maken. Waar geen Witte Reus wasmiddel tegen gewassen is.

Schrijver: Joanan Rutgers, 14-09-2018Geplaatst in de categorie: economie

Deze inzending is 55 keer bekeken

Er is nog niet op deze inzending gestemd.Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)