Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Een boekverbranding verbrandt alleen het boek, niet de inhoud.

Schrijver: Varifocus, 10 september 2010


Geplaatst in de categorie: psychologie

1.5 met 4 stemmen 257



Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Theo_Dosius
Datum:
13 september 2010
Als iemand beweert dat een boekverbranding alleen het boek verbrandt, maar niet de inhoud, dan is de logische gevolgtrekking dat die boekverbranding niet zo erg is. Toch weet iedereen dat het verbranden van boeken het begin is, en het uitroeien van mensen het logische gevolg daarvan. Geen zaken dus om flauwe grappen over te maken of dialectische spelletjes mee te spelen.
Naam:
Sofie
Datum:
13 september 2010
Wel, hier staat toch duidelijk dat boekverbranding effectief geen zin heeft. Dat het daarbij inderdaad meestal niet blijft, is een dossier van gans ander verband.
Naam:
paarlen voor de zwijnen
Datum:
12 september 2010
De verbrander van boeken heeft allang zijn eigen wil verbrand, beste Theo. Gedachtegoed kan je nu eenmaal niet vernietigen. Alweer zie je de zaken niet echt scherp. En hoe meer flauwe grappen, hoe beter. Laat ons relativeren is toch het eerste en laatste gebod?
Naam:
Theo_Dosius
Datum:
12 september 2010
Het verbranden van boeken is een uitdrukking van de wil om het gedachtegoed van iemand te vernietigen. Daarom blijft het daar meestal niet bij. Wat met het verbranden van boeken begint, eindigt vaak met het vermoorden van mensen. Kijk maar 'es naar de nazi's die 'Entartete Kunst' verbrandden, of de moslims die de 'Duivelsverzen' in de fik staken. Ik vind dat niet iets om flauwe grappen over te maken.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)