Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen




Er zijn 7 reacties op deze inzending:

Naam:
Petra Hermans
Datum:
13 april 2014
Email:
worldpoet546live.nl
'Als het kon, haalde ik jou alsnog van de rails,
maar ik kan dat niet.'
Naam:
Petra Hermans
Datum:
23 juli 2013
Email:
worldpoet546live.nl
Onze huidige pastoor hier in het dorp, vond deze
bewering van me: prachtig!
Wat me wel verbaasde, gezien de belabberde toestand waarin ik verkeerde toen ik dit intikte.
Naam:
Regatta
Datum:
21 juli 2013
Het christendom is het belangrijkste fundament van onze Westerse cultuur. Dat symbolen en begrippen uit die traditie door steeds minder mensen worden begrepen, doet daar niets aan af. Maar zelfs iemand, die die traditie verwerpt, zou er met een beetje fantasie wel achter kunnen komen wat Petra hier bedoelt. En juist omdat die inhoud hier zeker belangrijk is, heb ik geprobeerd zo goed mogelijk te achterhalen wat hier wordt bedoeld. Klopt dat een beetje, Petra?:-)
Naam:
Regatta
Datum:
21 juli 2013
Het probleem is dat religieuze taal tegenwoordig door de meeste mensen niet meer begrepen wordt. Daardoor gaan veel mensen religieuze taal op een profane manier uitleggen.
Naam:
Regatta
Datum:
21 juli 2013
Petra, je spreekt in symbolen. Wat je hiermee bedoelt is volgens mij dat de adem (datgene wat de mens uitgaat, incl. de woorden die hij gebruikt) van de doden (de mensen die geestelijk dood zijn, d.w.z. die totaal geen rekening houden met een geestelijke wereld) 'levendig' is, d.w.z. heel intens en nadrukkelijk aanwezig is.

Onder de stervensadem der levenden versta je voor mijn gevoel de woorden van de mensen die wél openstaan voor de geestelijke werkelijkheid; die worden door de anderen weggedrukt. Bedoel je dat?

Weet je, als ik je was zou ik hier in het vervolg maar geen wijsgerige of religieuze beweringen meer plaatsen - niet omdat ik jou je mening misgun, Petra, maar omdat de meesten niet voor jouw woorden openstaan. Kwel jezelf hier alsjeblieft niet langer mee. Er zijn sites genoeg waarop je geestverwanten kunt vinden.
Naam:
A van de Aa
Datum:
21 juli 2013
Email:
avandeaagmail.com
Meer soorten van deze uitspraken gelezen, maar blijft een interessant onderwerp.
Goed gevat in elk geval !
Naam:
mobar
Datum:
21 juli 2013
Bewering die ik fascinerend vind.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)