Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Kaag (D66) zet eigen vicepremier voor schut

Het heeft er de schijn van dat de omhoog gestemde Sigrid Kaag haar hand aan het overspelen is.
Eerst met de versnelde afbouw van de avondklok, die niet doorging. Nu met het desavoueren van de fractieleider van de VVD, die tevens haar premier is. Tegelijkertijd zet zij hiermee partijgenote en vice-premier Ollongren voor schut, die noodzakelijkerwijs ook 'gelogen' moet hebben.
Heeft zij überhaupt nagedacht over een alternatief voor een kabinet zonder de VVD? Dat is er toch niet?

Schrijver: O.U. Deis, 2 apr. 2021


Geplaatst in de categorie: politiek

3,5 met 4 stemmen 31Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Karel Jong
Datum:
3 apr. 2021
In de bijzondere bijdrage van OU Deis vallen mij diverse typeringen en formuleringen op. Zoals 'omhoog gestemde', 'er de schijn van', 'desavoueren', 'haar premier', 'voor schut', 'noodzakelijkerwijs'. Dit alles los van het gegeven dat een Kabinet zonder VVD onmogelijk lijkt.
De begrippen duiden toch op een bepaalde invalshoek. Op zich prima. Sta mij toe daar anders tegenaan te kijken. Kaag kreeg door wat steviger publiek optreden meer stemmers. Rutte kreeg door voortdurend publiek optreden tijdens persco's en weinig zeggende en visieloze publieke optredens tijdens de campagne veel stemmers. 'Desavoueren', als ik mag, is wel erg oubollige notaristaal, niet verkeerd, maar het valt erg uit de toon. Waarom dit taalgebruik?

Kaag en Rutte zijn wel demissionaire leden van het Kabinet, maar waren eveneens verwikkeld in een verkiezingscampagne. Dan tap je meestal uit andere vaatjes als in een vergadering van de ministerraad. Ollongren is wel partijgenoot, maar kronkelde vooral als ex-verkenner met het weergeven van de realiteit. Dat heeft volgens mij helemaal niks te maken met 'voor schut zetten'. Dat zou alleen gelden als zij glashelder kon aangeven dat zij niet onder een hoedje met 'onze Mark' speelde. Dat lukte haar helaas niet helemaal overtuigend. Ook om die reden is 'voor schut zetten' misschien geen correcte typering, maar dat is slechts mijn eigen waarneming. Overigens zijn dit soort beweringen uiteraard prima voor deze site. In die zin: compliment, vrouw of heer OU Deis. Een beetje discussie kan geen kwaad.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
2 apr. 2021
De oerdrift van wolvin Sigrid om de in rang hogere wolf Mark te verslinden, is groter, dan de wil tot constructief samenwerken.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)