Inloggen
voeg je column toe

Columns

Oorlog wordt steeds leuker.

Oorlog wordt steeds leuker, althans voor de bedenkers van allerlei nieuw moordtuig en de fabrikanten ervan.
Menselijke militairen komen er nauwelijks nog aan te pas. Onbemande vliegtuigjes laten vanuit de lucht hun stinkende rotzooi vallen. Zwaar bewapende robot-militairen doden alles wat beweegt. Een groot voordeel, de 'menselijke' soldaten komen pas als de burgerij uitgeroeid is en maken alles af wat alleen maar gewond is.
Wat een uitkomst, robots hebben geen geweten en wat er achteraankomt is elke vorm van compassie kwijtgeraakt, tijdens de training tot volmaakte psychopaat. Ze ruimen de menselijke restanten op.
Wat een zegen die moderne techniek. Zo omzeilen we prachtig het gebod 'Gij zult niet doden.'

De psychopaten die er na komen helpen alleen maar de zwaar gekwetste restanten uit hun lijden en nemen de waardevolle dingen in bezit.
De moderne oorlogvoering gaat snel en efficiënt. Wij moesten nog alles leren over de Tachtigjarige Oorlog. Dat stomme gedoe, zeeslagen met houten schepen en grote zeehelden, die allemaal voor het vaderland sneuvelden.
Hele steden werden uitgemoord met primitieve middelen. Zulke dingen vergden alleen maar veel tijd en bij het plunderen werd nogal eens wat over het hoofd gezien.

Leve de moderne oorlog! Als je het toch doet maak er dan een triomf van de wetenschap van.
Geef de atoombommakers een standbeeld. Geef de fabrikanten van het gifgas een hoge onderscheiding. Als het een beetje meezit blijft er na de moderne oorlog geen mens in leven.
Een opluchting voor vreedzaam leven in het heelal, dat ook door het aardse geteisem in gevaar wordt gebracht.

Voor mijzelf ben ik niet bang. Boven kan hij me niet harder treiteren dan hier.
De hel zal ik voor de hemel aanzien.

Schrijver: Eelt, 5 maart 2014


Geplaatst in de categorie: oorlog

4.5 met 4 stemmen 147



Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
5 maart 2014
Ik moet zeggen Anton, je wakkert wat aan!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
5 maart 2014
Wauh!, die knalt erin zeg, kunnen we jou niet als geheim wapen tegen Poetin inzetten?, want je overtreft hem qua boosheid en levensverachting! Na een spoedcursus bij de commando's mag je dan op kosten van de staat richting het Kremlin, waar je dan wel op eigen houtje en zonder al teveel technisch moordtuig Poetin moet liquideren. Je weet dat je de wereld een grote dienst bewijst, al zul je Rusland hoogstwaarschijnlijk niet levend verlaten. Over tienduizend jaar zal de schrijver Eelt nog steeds als wereldheld geëerd worden! Ik snap dat je over de atoombommakers en de gifgasmakers sarcastisch reageert en zelfs over de gehele mensheid an sich. Toch moet je daarin niet overdrijven, want er zijn altijd en overal positieve tegenkrachten aanwezig. Lieve en onschuldige mensen zijn vaak de dupe van het brutale hanengedrag van de botte sla-de-ander-maar-in-elkaar-primitievelingen. Daarom groen licht voor jouw geheime missie. Onze spionne Nikita Oblomov zal je van een Russisch uniform met Kalasnikov voorzien. Goede en geslaagde reis!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)