Inloggen
voeg je column toe

Columns over songtekst

wat een gek zootje die Nederlanders

We tellen weer mee in de wereld. De ongebakken deegsliert Ilse de Lange en uit een riool opgedoken Waylon werden zo maar tweede op het Song festival. Heel Holland telt weer mee. Ze hebben wel niet gewonnen, maar tweede worden met een slaapliedje is toch een wereldprestatie. Vooral als je niet weet wat muziek is maar alleen van gekweel iets weet. Aangezien een van de twee vocalisten een spraakgebrek heeft werden bepaalde woorden zorgvuldig vermeden.

Wat verlang ik terug naar mijn jeugd. Toen Willy van Hemert Corry Brokken in staat stelde te winnen met een prachtige ironische Nederlandse tekst.
Teddy Scholten won met een liedje dat grappig was en tegelijkertijd alleen begrepen werd door mensen die wisten wie Faust en Greetje waren.

Nederlandstalige teksten hoeven niet ordinair en dom te zijn, maar dat is het eenvoudigste. Laatst wilde ik mij, na al mijn inspanningen, wat ontspannen en keek even naar de tv. Een zich zanger noemende schooier hoorde ik verklaren dat George Baker zijn reet nog had schoongemaakt.
Waarom toch al die platte en ordinaire taal op tv? Het woord fatsoen kennen de pratende varkens niet meer.

Waar is toch de tijd gebleven dat Johnny Jordaan niet voor de Vara microfoon mocht komen, omdat hij niet bijdroeg aan de verheffing van de arbeiders. Daar had de arbeidersomroep gelijk in.

Thans weet je niet meer of je de E.O. of de VPRO bekijkt. Weg met de publieke omroepen en de rest van de troep op de Noordpool uitzenden.
Maak Waylon vuurtorenwachter en gooi Ilse in de gevangenis omdat ze alleen als gevangenbewaarster geschikt is.

Schrijver: Eelt, 14 mei 2014


Geplaatst in de categorie: songtekst

2.0 met 6 stemmen 2.227



Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
L.Coesel
Datum:
15 mei 2014
Email:
heijne68gmail.com
Ilse heeft geen spraakgebrek (naar mijn weten)
Je vergist je met Miss Montreal,
Wel je huiswerk maken als je zo hoog van de daken
schreeuwt.
Naam:
J.de Groot
Datum:
14 mei 2014
Flauwekul, vroeger was alles beter, jij vindt dat alles vroeger beter was.
Dat mag, jou feessie.

Maar wat je nu allemaal uitkraamt, "toontje lager" mag ook, o, wat zeg ik nu weer, is ook een zanggroep ik ga ze maar eens Googelen .... je weet maar nooit?
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
14 mei 2014
Je hebt een behoorlijk afwijkende vorm van humor, maar dat werkt lekker verfrissend. Toch vind ik je typering van Ilse de Lange onterecht denigrerend, want het is echt een superlieve vrouw en ze doet haar stinkende best met haar vocale talenten.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)