Inloggen
voeg je column toe

Columns

Turkse dwingelandij

Omdat het in zijn eigen land een compleet zootje is, gebruikt de dictator Recep Erdogan afleidingsmanoeuvres en uitlokkingen. Hij respecteert de grenzen van andere landen niet en in zijn grootheidswaan ziet hij opnieuw een groot Turks Rijk voor zich. Hij wil de macht over alles en iedereen. Vanuit zijn machtswellust kraait hij met zijn valse, zijn brave onderdanen ophitsende, agressieve stem over de pleinen met trots wapperende, Turkse vlaggen. In wezen zouden die vlaggen in lichtelaaie moeten staan, omdat er in Turkije nog maar weinig over is om trots op te zijn. Opa Erdogan wakkert een zeer kwaadaardig nationalisme aan.

De minister van Buitenlandse Zaken, meneer Cavusoglu, is al net zo'n opstandje als zijn baas. Hij wilde de Nederlandse Turken indoctrineren om op Erdogan te gaan stemmen, zodat die nog meer macht krijgt en niet aarzelt om de doodstraf weer in te voeren, hét teken van barbarisme en primitieve vergeldingsdrang. Omdat de boze papegaai Cavusoglu niet in Rotterdam mocht landen, vervloekt hij ons land en noemt hij onze democratie fake.
Zijn gefrustreerde baas doet er nog een schepje bovenop en hij noemt ons land 'de laatste restant van het fascisme' en wij zijn opeens nazi's in zijn ogen. Nou projecteren de meeste mensen vaak, maar deze keer is het helemaal om te gillen, wat laat die contactgestoorde ruziezoeker zich in de kaart kijken, zeg! Als er één land flink fascistisch bezig is, dan is dat zeker het huidige Turkije! Iedere tegenstem wordt daar de mond gesnoerd en medewerkers van de vrije pers worden opgepakt en in de gevangenis gegooid, gemarteld en vermoord. Die geslepen, naargeestige Erdogan zet de Turken tegen elkaar op, hij stookt en geeft discriminerende signalen en commando's.

Het zijn vooral de verwende machthebbers, de zichzelf nog rijker makenden, die het eens zijn met hun satanische papie-dictator, zodat ze in hun gestolen rijkdom kunnen blijven zwelgen. Tijdens mijn rondreis door West-Turkije ben ik aardige, spontane, zuivere mensen tegengekomen, die met name in afgelegen dorpen wonen en niet veel te makken hebben. Rijkdom en macht verdeelt mensen in een zeer ongunstige zin. Als dolle honden krijsen de machthebbers van Turkije nu om zich heen, omdat ze ook wel weten, dat ze fascistisch bezig zijn, maar dat het liefste verdringen met zichzelf wijs makende valse praatjes en nu zelfs over ons kleine kikkerlandje.

Die dropstengel zou zich eens in het Nederlandse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog moeten verdiepen en al diegenen, die hun leven hebben gegeven om van de nazi's verlost te zijn. Zijn narcistische navelstaarderij is een gruwelijke vergissing. En die zogenaamde macho-eer, waar lichtgeraakte oosterlingen zo prat op gaan, stelt geen ene moer voor en is allemaal uit de kleuterduim gezogen.

Vervolgens komt de Turkse minister van Familiezaken Fatma Betül Sayan Kaya ook nog eens met haar dienstwagen richting Rotterdam rijden, maar onze oplettende politie heeft haar naar Duitsland teruggestuurd. Applaus voor hen, want dat mag ook wel eens gebeuren. We doorzien de vele manieren van landjepik heus wel. Fatma glimlacht lief, daar niet van, maar ze is wel onderdeel van die fantast en schreeuwlelijkerd Gifrecept Erdogan. Nu spelen ze ineens de gebeten hond en slaan ze kwakzalverig met leugens om zich heen.

Weet je, dan is die botte Erdogan met zijn boevenbende maar op zijn kleutertje getrapt, wij weten wel beter, er kleeft inmiddels veel bloed aan zijn handen en daar wenst hij vooralsnog niet mee te stoppen, sterker nog, daar wil hij in overtreffende trap mee doorgaan.

Dan volgen er maar politieke en economische sancties, met een sluwe valsaard is het toch niet prettig dineren. Bovendien zijn er in ons land volop lekkere, Turkse pizza's te verkrijgen en vinden we het niet erg om van de raki naar de ouzo over te gaan.

Overigens is zijn denkbare, aanstaande lidmaatschap van Europa voorgoed in de prullenbak beland. Ongeschikt wegens onherstelbare brutaliteiten en het blijvend schenden van democratische en universele mensenrechten.

Schrijver: Joanan Rutgers, 12 maart 2017


Geplaatst in de categorie: politiek

4.3 met 10 stemmen 141



Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Hanneke van Almelo
Datum:
16 maart 2017
Wat is het probleem dat je wilt oplossen? Volgens mij: dubbele agenda's die de vrijheden van anderen bedreigen, en niet een dubbele nationaliteit op zichzelf. Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat een Nederlandse burger niet verplicht zou moeten zijn in een andere natie dienstplicht te vervullen. Dat is vragen om problemen.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
12 maart 2017
Het wordt tijd dat mensen kiezen welke nationaliteit ze willen hebben. Er zijn steeds meer dringende redenen om alle dubbele paspoorten en dubbele nationaliteiten in te trekken. Je bent Turk of je bent Nederlander. Je kunt niet beide zijn, want daar krijg je dit soort ongewenste situaties van. Je stemt ofwel in Turkije voor of tegen Erdogan, ofwel je stemt in Nederland op een van onze partijen.

Het eten van twee walletjes voor mensen met een migratie-achtergrond moet afgelopen zijn. Het dondert niet of je uit België, Duitsland, Marokko of Turkije komt, je hebt als genaturaliseerde Nederlander dezelfde rechten en plichten als iedere andere Nederlander, niet minder, maar dus ook niet méér.

Overigens zit Poetin zich nu enorm in zijn handjes te wrijven. Erdogan en Trump hebben, net als Wilders en Le Pen, niet door dat ze allemaal pionnen zijn op zijn schaakbord voor een groot Russisch Rijk. Een zwakke NAVO en een uit elkaar gespeeld zwak Europa met tig nationalistische landjes is precies wat hij daarvoor nodig heeft. En deze keer is Rusland niet van plan om te stoppen halverwege Berlijn. Europa, word wakker!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)