Inloggen
voeg je column toe

Columns

De voedselbank

Het nieuws liet gisteren weten dat: de complete regering echt vindt dat we er allemaal op vooruit gaan, jazeker wel! Dat de energierekening hoger uitvalt heeft geen noemenswaardige indruk achtergelaten op de uitgaven, dus moeten we allemaal superblij zijn en dat zijn we natuurlijk want tja, als zo nadrukkelijk wordt aangegeven dat er geen financiële problemen ontstaan, hoeven we niet wakker te liggen nietwaar?

Maar dat doen we dus wel! Wakker liggen van de bijzonder vreemde uitlatingen gedaan door mensen die ons land besturen! Nou ja besturen, ze zitten en kleppen, waar wij vrouwen nog een puntje aan kunnen zuigen, bij wijze van spreke dan! De glimlachende gezichten van hen, die over allerlei zaken beslissingen nemen, zonder alles goed te overwegen, zonder sowieso na te denken, stuiten me zwaar tegen de borst!

Behoorlijk zwaar mag ik wel zeggen, want het NOS nieuws van vanmiddag laat weten dat: de gang naar de voedselbank nu ook als horde, door de ouderen moet worden genomen! En dat is vreemd, immers liet het voorlaatste nieuws weten dat alleen de alleenstaande ouders erop achteruit zouden gaan? Maar nu zijn dus wederom de ouderen, ofwel de bejaarden onder ons, wederom de klos!?

Eerst met de gekrompen pensioenen, de hoogte van de diverse premies en wat dies meer zij! Ouderen die allang geen auto meer rijden omdat de kosten die daaraan verbonden waren niet meer te dragen waren, om van de brandstof nog maar te zwijgen! Ouderen die bij verjaardagen moeten toegeven dat: ze de kleintjes alles willen geven, maar dit domweg niet kunnen en dan te maken krijgen met kleinkinderen die zeggen: geeft niks hoor, mamma zei al dat.....

En die ouderen lopen nu, vermits ze willen eten, bij de voedselbank! Omdat de regering vindt dat: het allemaal best kan, omdat ze daar zeggen, dat het geen verschil maakt! Omdat ze daar denken aan hun eigen banksaldo, aan hun eigen pensioen, waarvan ik nou stiekem hoop dat het helemaal is opgebrand als zij aan de beurt zijn, maar dat terzijde!

Als men tegenwoordig begrip verwacht van de volwassen dwazen, waarvan ik hoop dat er niet eentje volgend jaar opnieuw in die verhipte kamer te vinden is, dan komt men bedrogen uit! Begrip ontvang je van de kinderen van NU, die al drommels goed in de gaten hebben dat: de ouderen worden uitgekleed tot op het bot en verder!

Alles heeft 1 voordeel, wanneer er eentje van ons het hoofd voorgoed neer legt, hoef je niet al te moeilijk te doen, wat kleding op- en uitzoeken betreft, er ligt amper wat in de kasten, dus dat is het laatste waar je jezelf dan nog druk om hoef te maken! Toch nog iets positiefs, nietwaar?

Schrijver: An Terlouw
7 maart 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

5.0 met 1 stemmen 56



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)