Inloggen
voeg je column toe

Columns

De werkwijze van een ‘baas’

Aan het hoofd staande van een groot bedrijf, ik mag wel zeggen, een heel groot bedrijf werkt een man, die men die “baas” noemt! Meestal dan toch, deze ‘baas’ heeft veel in de melk te brokkelen, veel te vertellen en: verdient ook een aardig sommetje geld natuurlijk, want dat is zo met bazen, die verdienen veel en kunnen zich daarom ook veel veroorloven!

Nou wil het geval, dat een bedrijf ook kleinere afdelingen in zich heeft en elke afdeling apart ook weer te maken heeft met: precies een baas! Een andere baas dan die bovenin een mooi kantoor zit maar evengoed een persoon die mensen aan het werk houdt, of dat probeert in elk geval!

Als je niet goed in het straatje past van de tweede baas in dit geval, kunnen er nare discriminerende dingen gebeuren want wat is het geval, wel, een werknemer werd ziek, verbleef een aantal maanden thuis, er kwam zelfs een ziekenhuisopname aan te pas want zijn hart deed vervelend, tja daar moeten ze wel nauwkeurig naar kijken natuurlijk!

In de tijd dat hij ziek thuis was, was er dus niemand die informeerde naar zijn toestand, dat was al een vreemde zaak! Wat nog vreemder was: meneer mocht na een aantal maanden op therapeutische basis een aantal uren gaan werken, jawel! Dit is inmiddels vier maanden geleden! Meneer werkt vijf dagen per week, prachtig toch? Meneer vraagt zijn baas om hem beter te melden, immers krijgt hij nu 85% i.p.v. het gewone salaris.

Antwoord van de baas: dat hij dat dus niet doet?! En daar gaan mijn nekharen van staan! Want niet alleen is dit demotiverend, het is tevens fraude dat hier wordt gepleegd!

Schrijver: An Terlouw
9 juli 2019


Geplaatst in de categorie: werk

4.0 met 2 stemmen 1.425



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)