Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Baasje Sneijder!

Van nu af aan gaan Van Marwijk (met assistent Frank de Boer) en Wesley Sneijder samen de opstelling van het Nederlands Elftal bepalen. Zo is in Katwijk afgesproken waar de mensen rondom Oranje samen zijn ter voorbereiding op het treffen vanavond tegen het (voetbalzwakke) Macedonië.
Uiteraard blijft de beslissende stem bij de bondscoach, die hoofdverantwoordelijk ís en blíjft.
Maar de praktijk heeft uitgewezen dat een elftal een leider nodig heeft en dat is Wesley Sneijder bij uitstek.

Op niet mis te verstane wijze liet hij zaterdag de bondscoach zien dat hij niet gediend is van een plaatsje op het tweede plan.
Hij beende onmiddellijk weg na afloop van de (overigens ruim gewonnen) match tegen het verzwakte Schotland.

Net zo als in de tijd van ex-bondscoach Van Basten wordt wel gewonnen maar de wedstrijden zijn nauwelijks het aankijken waard omdat eens strakke regie op het middenveld ontbreekt.

Van Persie is te frivool, Robben te ’links’ en te blessuregevoelig, Van der Vaart krijgt ook bij Real Madrid te weinig speelminuten en Van Bommel mist het inzicht (hij liet in het verleden tegenstanders de ruimte inlopen, waar het achter in de ruit beslist niet moest).
Kortom: één man is bij uitstek geschikt: het ‘baasje’ Wesley Sneijder, die - nu hij privé ook de nodige hobbels heeft weggewerkt - er helemaal klaar voor is om de Oranje–kar in Zuid-Afrika (WK 2010) te gaan trekken.

Van Marwijk heeft veel lof ontvangen voor zijn pragmatische instelling, zelfs van notoire azijnplassers als Hugo Borst en Johan Derksen. Alleen Jan Mulder is het er volkomen mee oneens (“die Sneijder moet een vrije trap onder zijn pamperbilletjes krijgen”) maar het is lang geleden dat Jan Postbank Mulder nog de lachers op zijn hand kreeg en serieus genomen werd. Hij is langzamerhand de enige die nog aan zijn eigen op luide toon uitgeproken waarheden geloof hecht.

Na de ruzie tussen Sneijder en Robin van Persie verleden jaar over een te nemen vrije trap is nu dus duidelijk dat de laatste vooralsnog het veld zal moeten ruimen: ‘vanwege een liesblessure’ zal Van Persie er vanavond niet meer bij zijn…

Hoewel we natuurlijk moeten afwachten hoe een en ander gaat uitpakken, lijkt de toekomst van Oranje onder bondscoach Van Marwijk in nauwe samenwerking met aanvoerder Sneijder
bepaald zonnig. Eindelijk een wk-titel (na de finale-teleurstellingen in '74 en '78) is niet langer een utopie dankzij ‘baasje’ Sneijder.

Schrijver: Johan Mostertman, 1 april 2009


Geplaatst in de categorie: sport

3.5 met 11 stemmen 349Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)