start toeval vragen forum links zoek contact gastenboek inhoud

Archief:

Categorieën:

actualiteit (508)
adel (4)
afscheid (27)
algemeen (72)
bedankt (21)
biologie (12)
dieren (51)
discriminatie (25)
drank (12)
economie (40)
eenzaamheid (16)
emoties (34)
erotiek (4)
ex-liefde (2)
familie (29)
feest (21)
film (20)
filosofie (50)
fotografie (9)
geboorte (6)
geld (40)
geschiedenis (17)
geweld (23)
haiku (1)
heelal (8)
hobby (6)
humor (38)
huwelijk (9)
idool (10)
individu (26)
internet (18)
jaargetijden (26)
kerstmis (14)
kinderen (30)
koningshuis (32)
kunst (28)
landschap (7)
lichaam (35)
liefde (28)
lightverse (1)
literatuur (47)
maatschappij (309)
mannen (12)
milieu (34)
misdaad (29)
moederdag (1)
moraal (46)
muziek (63)
natuur (33)
oorlog (51)
ouderen (5)
ouders (15)
overig (33)
overlijden (37)
partner (5)
pesten (11)
planten (6)
poesiealbum (3)
politiek (268)
psychologie (32)
rampen (22)
reizen (57)
religie (33)
schilderkunst (6)
school (29)
sinterklaas (12)
sms (5)
songtekst (2)
spijt (11)
sport (104)
sterkte (12)
taal (54)
tijd (34)
toneel (10)
vaderdag (3)
vakantie (52)
valentijn (3)
verdriet (10)
verhuizen (6)
verjaardag (9)
verkeer (39)
voedsel (24)
vriendschap (12)
vrijheid (27)
vrouwen (34)
welzijn (47)
wereld (34)
werk (44)
wetenschap (27)
woede (22)
woonoord (19)
ziekte (35)

tabblad: dagcolumn

< vorige | alles | volgende >

dagcolumn (nr. 3136):

MISLEIDING

2-e Deel Rook en Spiegels

(De Kunst van Misleiding)

Vanaf het begin dat Donald Trump campagne voerde voor het presidentschap in 2016, is hij er in geslaagd grote verwarring te veroorzaken bij zowel zijn tegenstanders als bij de pers. Zelfs bij de partij voor wie hij kandidaat was, wist men niet wat men met hem aan moest. Zijn onorthodoxe optreden, zijn uitlatingen op Twitter, de uitdagende uitspraken tijdens de rally, zijn schijnbaar onbeheerste armgebaren en de buitenissig nationalistisch aandoende voorstellen om de belangen en grenzen van de US af te schermen, waren gemakkelijke prooien voor de giftige pijlen van zijn tegenstanders.

En tegenstanders waren er vele!

De ganse, zich links, humaan, progressief, feministisch, tolerant, groen, rechtvaardig, socialistisch, politiek correct wanende wereldpopulatie balde zijn vredelievende vuisten, spoot vuur uit zijn empathische ogen, en verzamelde vitriool in zijn polemische geschriften, in een poging te voorkomen dat deze nieuwe Hitler, deze potentiële tiran, deze losgeslagen oranje ongelikte beer, de macht over het morgenland van de Verenigde Staten in handen zou krijgen.

Er barstte een media- en ideologieën-oorlog uit van ongekende proporties; de hele Westerse Wereld kwam in het geweer; de zittende president en zijn hele entourage stelde alles in het werk om het krediet van hun Democratische kandidaat en het diskrediet van de dreigende dictator op alle mogelijke manieren te overdrijven. Tot zelfs het afluisteren van medewerkers van zijn campagne toe!

Dit zittende machtsblok had echter geen rekening gehouden met twee belangrijke factoren:

Als eerste was daar de decennialange frustratie van de gewone man en vrouw over de kliek van techno- en andere craten die de VS van hun jeugd hadden gekaapt en omgevormd tot een onaantastbaar en ondoordringbaar bureaucratisch bolwerk waar politieke macht, juridische sluwheid, puissant rijke conglomeraten van ondoorzichtige beleggingsfondsen, zwaar in de sociale infrastructuur van de invloedrijke families ingegraven netwerken (bankiers, militairen, rechters, krantenmagnaten, ‘Network’ eigenaren, en niet te vergeten de ‘communities’ van de 3-letter agentschappen die oorspronkelijk bedoeld waren om het Amerikaanse volk en Amerika te beschermen tegen ondermijnende invloeden ‘zowel van buitenaf als van binnenuit’), tezamen onnoemelijk meer macht en invloed hadden verworven dan ‘the office’ van de president.

Ten tweede hadden ze een verkeerde inschatting gemaakt in verband met hun kandidaatskeuze: een persoon die al vele malen eerder blijk had gegeven van totale incompetentie, inconsistentie, arrogantie en minachting voor de situatie van de gewone, hard werkende, modale Amerikaanse man en vrouw.
Een ras-opportunist die de ene ramp op de andere had gestapeld op het gebied van het Zorgstelsel (Health Care Reform), Buitenlandse Zaken (o.a. Benghazi), Binnenlandse Zaken (o.a. WhiteWater, Mena, Waco), Charity (C G I*, Aidsfunds, Haïti aardbeving).. een kleine greep uit de schatkist aan gewetenloze machtswellust en egocentrisme van deze kandidaat.
Niettemin was dit een formidabele tegenstander in de arena van vrij worstelen en catch as catch can die wij aanzien voor democratische verkiezingen.

De zakenman Donald Trump, die zijn hele leven lang verkeerd had in de extreem competitieve wereld van Big Business, die een zeer succesvolle en populaire tv show had ‘gehost’ om deelnemende kandidaten de kunst van het sluiten van een ‘deal’ of zakencontract aan te leren, en die zelf een meester was geworden (door schade en schande) in het strategische bluf- en pokerspel dat onontbeerlijk is voor het zeker stellen van overwinningen, zag zich nu in zijn 70-ste levensjaar voor de grootste uitdagingen tot nu toe geplaatst: het winnen van de nominatie van de Republikeinse Partij, en vervolgens het winnen van het Presidentschap.

Voor het bereiken van dit doel had hij de keuze gemaakt om de volgende strategie toe te passen, waarvan hij wist, al bleef het een gokje, dat die hem al vaker aan onwaarschijnlijke, onvermoede overwinningen had geholpen.

In de woorden van Sun Tzu (the Art Of War)

Een Militaire operatie gaat gepaard met Misleiding. Zelfs al ben je competent, gedraag je als een onhandige eikel. Zelfs als je effectief bent, laat het eruitzien als niet indrukwekkend..

Schrijver: Ton Hettema, 04-08-2018Geplaatst in de categorie: psychologie

Deze inzending is 76 keer bekeken

2/5 sterren met 1 stemmen.Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)