Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Bezorgd

Ik stemde altijd d'66 al mijn leven lang
Ik had geloof de democratische waarden waar zij voor stonden. Ik geloofde diep in mijn hart dat zij het land beter zouden maken op de langere termijn. Jarenlang geloofde ik dat en stemde op hun. Humanisten leken het mij. Het ging bij mij fout op 24 juni 2006. Het lijststrekkers debat van Lousewies van der Laan en Alexander Pechtold. Ik herkende in Lousewies een echte democraat en die herkende ik in Alexander Pechtold niet. Toen al. Ik vond het jammer dat ze niet gekozen werd. Ik herinner mij een gesprek tussen haar en Andre Rouvoet van de Christenunie. Jaartal onbekend, is op you tube te vinden. In dat gesprek noemt Andre Rouvoet haar een gevaarlijke tante noemt en de vraag wordt gesteld of D'66 een anti religieuze partij is. Het was een heftig gesprek tussen twee mensen, maar er werden tenminste zaken benoemd die van belang waren. Lousewies van der Laan was van plan een grote sociale beweging in gang te zetten, waarin ook ruimte voor atheïsten zou zijn en voor anders gelovigen. Raar vond ik het dat Andre Rouvoet haar een gevaarlijke tante noemde. Waar was hij bang voor?
Andre Rouvoet heeft zijn plek behouden in de politiek. Lousewies heeft haar goede werk niet kunnen afmaken, heeft kinderen gekregen en een goede positie op mondiaal niveau. Of zij Alexander Pechthold steunt weet ik niet. Wel weet ik dat er toen rond 2006 gesprekken over essentiële zaken werden gehouden die er toe deden. Men draaide er niet om heen. Nu mensen in de politiek geen gesprek meer met elkaar aan willen gaan en elkaar uit de weg gaan, vind ik dat als eenvoudige burger moeilijk te behappen. Ik weet niet meer op wie ik stemmen moet en kan alleen maar denken aan mijn intuïtie van toen. Dat ik in 2006 een deel van mijn geloof in de partij waarop ik stemde kwijtraakte omdat ik het gevoel had dat ze voor zakelijkheid kozen en niet voor de menselijke kant van de politiek.
Waarom noemde Andre Rouvoet, Lousewies van der Laan een gevaarlijke tante?
Ga in de politiek het open gesprek aan over religie. Het terreur komt ook uit die hoek.
Hoe staat D'66 nu ten opzichte van religie. Hoe staat Mark Rutte daar tegenover?
Hoe maken zij hun keuzes?
In een samenleving die pleit voor transparantie is het bolwerk der macht alleen maar geslotener geworden.

Schrijver: deborah, 9 maart 2018


Geplaatst in de categorie: politiek

2.5 met 2 stemmen 124



Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
10 maart 2018
Als André Rouwvoet haar een gevaarlijke tante noemt, zou ik dat opvatten als een groot compliment en een aanwinst voor het angsthazenhok van de twee kamers..

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)