Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Aan de bewoner van dit adres

Arjen Stress werkt als procesmanager bij Post-NL en hij stuurt me alsnog een bundel van zeven enveloppen, samengehouden door een A-viertje. Onderwerp: gevonden post. Aandachtig lees ik de woorden van de heer Stress, what’s in a name. Hij biedt zijn excuses aan, hij vindt het vervelend dat er iets is misgegaan met zijn geliefde vakgebied bezorging. Meneer Stress: ‘bij deze vindt u de post waar het om gaat’.
Gevonden post, dat is spannend, ik voel me plots een belijdend lid van consumentenmarkt klantenservice, dank u zeer, geachte manager te Leeuwarden. Deze bezorgdeskundige weet uiteraard niet dat ik zijn zeven nagestuurde poststukken (betalingsherinneringen, rekeningen, bedel-acceptgiro’s) niet werkelijk gemist heb, maar het viel mij en mijn boven- en benedenburen de afgelopen weken wel op dat er vrijwel niets meer door onze gezamenlijke brievenbus gleed. Waarom we deze post niet eerder ontvingen? Daarvoor heeft de onderdanige heer Stress zijn ingestudeerde procesjargon nodig: ‘het blijkt dat de postbezorger die bij u de post had moeten bezorgen, zijn werk niet goed heeft uitgevoerd. Daarom hebben we besloten om zijn contract te beëindigen’.
Hoe zou het nu met de onderbetaalde zzp-slaaf zijn? Aan zo’n mini-tragedie zitten meestal twee kanten van dezelfde medaille. Nu ik het ongemak reconstrueer, herinner ik me dat alleen op zondagochtenden wel eens een envelopje op de mat lag. Misschien verzamelde de bezorger de post op weekdagen (vol met andere verplichtingen) en dacht hij/zij slim te zijn, zolang hij/zij niet tegen de lamp liep. Totdat de oplettende Arjen Stress en zijn rechercherende inspecteurs zich er mee bemoeiden: heeft u naar aanleiding van onze brief nog vragen? Natuurlijk heb ik vragen, tientallen vragen. Maar we weten allemaal dat de trouwe traditionele PTT-besteller thuis zit, als gevolg van uw salami-reorganisatie, uw bezuiniging, uw quasi-kwaliteitsverbetering, uw eigentijdse strategie met procesmanagers...

Schrijver: Ton Mantoua, 14 december 2018


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.0 met 1 stemmen 115



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)