Inloggen
voeg je hartenkreet toe

tabblad: hartenkreten

< vorige | alles | volgende >

hartenkreet (nr. 4746):

Bezoek aan huisarts en ziekenhuis

Vanwege de hardnekkige pijn aan mijn linkerknie en linker onderbeen vandaag toch maar naar de huisarts geweest. Het was een hele toer om er te komen met mijn zere been. Gelukkig was het mooi weer en hoefde ik niet lang te wachten. Bij binnenkomst moest ik mijn handen ontsmetten met een flacon waar een alcohol spray in zat. Ik moest mijn schoenen en mijn broek uit doen en de huisarts testte het been en stelde wat vragen terwijl ik op de ligbank lag. Omdat het niet door een plotselinge gebeurtenis is gekomen is er een vermoeden van slijtage aan het kniegewricht.
Ik kon meteen doorverwezen worden naar het Onze lieve vrouwen ziekenhuis om röntgenfoto's te laten maken. Gelukkig hoefde ik daarvoor niet zo heel erg veel te lopen want het lopen deed erg zeer en ging moeilijk. Opnieuw moest ik mijn handen reinigen en zag dat er best veel mensen in het ziekenhuis rondliepen. Ik moest weer mijn gegevens doorgeven en hoefde gelukkig niet lang te wachten voor de foto’s. Ik moest weer mijn broek en schoenen uitdoen in een kleedkamer en in de kamer daarnaast werden de röntgenfoto's gemaakt van de knieschijf en het linkerbeen. De medewerkster had een buitenlands accent en was erg vriendelijk.
Fijn dat het allemaal zo snel kon en ik in anderhalf uur er mee klaar was.
Toen ik thuis was heb ik meteen weer de pijnstillers geslikt en ben op bed gaan liggen.

Hopelijk belt Lizzy van het Leger des Heils morgen, want ik heb geen geld meer voor eten en medicijnen, hopelijk kan zij voor iets zorgen en anders moet ik maar zien wat ik nog in huis heb en daar mee de dagen door zien te komen.

Ik was van plan een vrolijk verhaal over de lockdown te schrijven, maar dat zit er helaas niet in beste lezers Verder tel ik mijn zegeningen dat ik veel hobby’s heb die ik zittend kan doen en geen sporter of hardloper ben. Woensdag hoor ik de uitslag en nu is het duimen dat het geen slijtage is, want anders moet ik misschien de rest van mijn leven met een stok lopen of een nieuwe knie krijgen.

Ik vond het verder wel interessant om te zien hoe de gezondheidszorg gewoon verder moet werken en hoe zij met de aanpassingen omgaan. Het is een goed en groot ziekenhuis waar ook mijn vader is verpleegd toen hij ging sterven.

Bij het Oosterpark hangt een groot spandoek met applaus voor onze zorgstrijders. Petje af voor deze mensen die in deze moeilijke tijd gewoon hun werk blijven doen.


Nog dezelfde dag kreeg ik telefoon van Lizzy van het Leger des Heils, ze komt morgen een noodpakket van het Leger des Heils brengen.

Schrijver: Bjarne Gosse, 11 mei. 2020


Geplaatst in de categorie: welzijn

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 117Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)