start toeval vragen forum links zoek contact gastenboek inhoud

Categorieën:

actualiteit (133)
adel (13)
afscheid (115)
algemeen (330)
bedankt (25)
biologie (13)
dieren (240)
discriminatie (38)
drank (48)
economie (23)
eenzaamheid (179)
emoties (167)
erotiek (68)
ex-liefde (64)
familie (108)
feest (41)
film (3)
filosofie (143)
fotografie (6)
geboorte (23)
geld (33)
geschiedenis (29)
geweld (46)
haiku (4)
heelal (39)
hobby (31)
humor (381)
huwelijk (40)
idool (42)
individu (60)
internet (29)
jaargetijden (53)
kerstmis (79)
kinderen (173)
koningshuis (22)
kunst (48)
landschap (15)
lichaam (38)
liefde (257)
literatuur (352)
maatschappij (153)
mannen (34)
milieu (12)
misdaad (119)
moederdag (11)
moraal (98)
muziek (40)
natuur (94)
oorlog (108)
ouderen (17)
ouders (36)
overig (129)
overlijden (77)
partner (55)
pesten (29)
planten (13)
politiek (50)
psychologie (107)
rampen (55)
reizen (132)
religie (143)
schilderkunst (20)
school (63)
sinterklaas (17)
sms (6)
songtekst (1)
spijt (26)
sport (80)
sterkte (2)
taal (42)
tijd (55)
toneel (10)
vaderdag (1)
vakantie (82)
valentijn (4)
verdriet (87)
verhuizen (13)
verjaardag (17)
verkeer (41)
voedsel (45)
vriendschap (83)
vrijheid (59)
vrouwen (87)
welzijn (53)
wereld (35)
werk (95)
wetenschap (18)
woede (60)
woonoord (87)
ziekte (152)

tabblad: verhalen

< vorige | alles | volgende >

verhaal (nr. 4300):

Hoe een plas verschil maakt

Omdat Slonske Veegh in de Gouden Gids geen huurmoordenaar kon vinden, ging zij te rade in het meidencafé. Op dinsdagavond was dat in het wijkgebouw, waar de bezoeksters over de gekste dingen rebbelden. Informeren naar een huurmoordenaar viel niet uit de toon. Het tuinbroekgehalte was hoog en wat zij allemaal met elkaar deelden, was een unanieme verachting voor mannen. Slonske vernam dat ene Arie Loens, die in een zompig café rondhing, was te porren voor duistere klussen. Hij deed zelf niets maar bemiddelde alleen.

Slonske had met Arie in een oogwenk een deal. Het kostte haar € 2000 om haar man Joris Kreukel om zeep te laten helpen. Slonske kon dat betalen omdat ze via Marktplaats wat sieraden, die ze van haar grootmoeder had geërfd, had verkocht. Oorspronkelijk behoorden zij tot een set van een collier, een paar oorbellen, een armband en enkele ringen. Het zeer kostbare collier, bezet met robijnen, kon ze echter niet wegdoen. Niet alleen vanwege de grote financiële waarde maar ook vanwege de emotionele betekenis.

"Wanneer moet het gebeuren?" vroeg Arie, terwijl hij zijn agenda erbij pakte.
"Het kan alleen maar op dinsdagavond, want dan ben ik dan tot één uur 's nachts in het meidencafé. En ik wil er niet bij zijn."
"Nou, dat komt goed uit... ik heb nog net een klein gaatje om vijf voor twaalf. Zullen we het daar maar op houden?"
"Ja, dat is prima. Mijn kerel kijkt dan vaste prik naar Pauw en Witteman tot een uur of twaalf."
"OK... ‘di, 23:55 h. Man om zp help'. Het staat genoteerd. Nu het adres nog..."

Toen Slonske met lichte tred het café verliet, belde Arie voor de klus Boris K. Dat was een dommekracht voor wie de opdracht 'man afmaken' genoeg informatie was. Maar toen Arie vervolgens zijn agenda bijwerkte, ontdekte hij iets ongelukkigs: er was rond middernacht nog een klus gepland op hetzelfde adres.

Om vijf over twaalf 's nachts moest er een kostbare halsketting worden gesnaaid. De opdrachtgever zou dan een blokje om zijn met de hond. Zo gaf hij ruim baan en creëerde hij een alibi door met andere hondenuitlaters te praten. Arie zou het collier verpatsen bij een heler. Na aftrek van de commissie van vijftien procent van de opbrengst, zou de rest aan de opdrachtgever toevallen. De krappe agenda bestond daaruit, dat Arie ene Caribio del C. vlak na de geplande moord had ingeroosterd. Mooi plan, ware het niet dat Boris altijd te laat kwam en Caribio voor het eerst in zijn leven iets te vroeg was.

Een politievoorlichter vertelde de volgende dag, dat er een insluiper dood was aangetroffen in het huis van Slonske en Joris. Kennelijk was er een tweede insluiper met een kostbaar collier vandoor. Als er iemand zou worden aangetroffen met dat sieraad, zou hij direct worden opgepakt op verdenking van moord.

Joris liet het daarom wel uit zijn hoofd om de halsketting op te halen bij Arie. Slonske ging woedend verhaal halen bij Arie en eiste haar geld terug. Deze vond dat de afwezigheid van Slonskes man haar pech was, maar uit coulance wilde hij het geld toch restitueren. Hij gaf weliswaar € 2000 terug aan Slonske, maar eigenlijk verkneuterde Arie zich, omdat hij nog altijd een veelvoud daarvan in de vorm van Slonskes collier overhield. Het bewuste kleinood was die nacht inderdaad keurig bij hem gebracht. Nu was het nog maar een kwestie van een goede heler in het buitenland opzoeken.

De toedracht? De heer des huizes had gewoontegetrouw naar Pauw en Witteman gekeken, maar Fluffie de hond gaf opeens aan dat ze nodig moest plassen. Tegen de gewoonte in ging Joris al om tien voor twaalf twintig minuten met de hond wandelen. Daardoor miste hij alle pret. Zijn alibi voor de moord stond als een huis. Dat gold ook voor Slonske, die rond dat tijdstip zat te pimpelen in het meidencafé.

Boris K. was om precies twaalf uur 's nachts de woning binnengegaan, waar hij in de keuken een man aantrof, die doodgemoedereerd een ei aan het bakken was. Caribio had het collier al gepikt en omdat het huis geheel verlaten was, besloot hij nog eventjes een gebakken ei te nuttigen. Daar had hij al de hele avond trek in. Boris voerde uit waarvoor hij was ingehuurd: wurgen. Dat hij niet het beoogde slachtoffer aanviel, kon hij niet weten en eigenlijk interesseerden details hem niet.

De Tornado "Chef" met anti-aanbaklaag (€ 49,95 exclusief verzendkosten) is, zoals u weet, een koekenpan, die zich soepel laat bedienen vanuit de pols. Caribio gaf, happend naar adem, met zijn laatste krachten de veel grotere Boris een knal met de zijkant van de koekenpan die klonk als een klok. Dat was het laatste geluid dat Boris hoorde. De impact op zijn kop konden zijn vijf hersencellen niet aan.

Van Arie werd nooit meer iets gehoord en Caribio schijnt in warme streken als rapper furore te maken.

Met Slonske en Joris ging het daarna bergafwaarts. Tweeduizend euro dronk Slonske zo weg in het meidencafé. Ze had iedere week een stuk in haar kraag. Joris deed hetzelfde iedere dag in willekeurige kroeg.

De gebeurtenissen hebben hen wel samengebracht. Men ziet hen - ach, wat vertederend! - samen in de kou op straat rondhangen, vergezeld door een scharminkelig hondje. Dicht tegen elkaar staand, proberen ze elkaar warm te houden, terwijl ze "De Daklozenkrant" aan de man proberen te brengen.

NB: hierbij is mijn pantrilogie af.

Schrijver: harrem, 19-11-2011
balBiografie van deze schrijver

Geplaatst in de categorie: misdaad

Deze inzending is 117 keer bekeken

3/5 sterren met 4 stemmen.Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:An
Datum:19-11-2011
Bericht:Smakelijk gelachen om absurd verhaal.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)