Inloggen
voeg je verhaal toe

tabblad: verhalen

< vorige | alles | volgende >

verhaal (nr. 4470):

Voorjaarsvakantie

Ofschoon wij geen schoolgaande kinderen meer hebben, krijgen wij nog steeds een vakantiegevoel in deze tijd. Wij hadden ons voorgesteld, omdat er beduidend minder verkeersdrukte is in deze week, om er regelmatig eens een dagje tussenuit te gaan. Het pakte anders uit en gelukkig zit deze slopende week erop...

Het begon al zo verontrustend, toen er op maandagochtend een paar keer ongeduldig werd aangebeld. Aangezien mijn teerbeminde met haar dagelijkse sherrykuur bezig was, repte ik me naar de voordeur. Trolleke, zoals ze heet, kon in deze toestand namelijk niet in de benen komen. Daar stond haar broer Lubbert. Gehaast schoof hij ouwe, trouwe Beppie naar binnen, gevolgd door een tas met haar spulletjes. "Nou, tot het volgende weekend dan," riep hij nog over zijn schouder achterom kijkend, terwijl hij er alweer vandoor ging. Zoals gebruikelijk wist ik nergens van, maar kennelijk had Trolleke het zo afgesproken. Lubbert met zijn gezin lekker een weekje op vakantie en wij opgescheept met dat valse loeder.

Beppie een week over de vloer hebben, betekende een oefening in geduld en verdraagzaamheid. Om een voorbeeld te noemen: zij en onze rode huispoes Lara waren water en vuur. Dat werd direct na binnenkomst van onze gast gedemonstreerd. Lara lag met toegeknepen ogen op de driezitsbank de situatie op te nemen, toen Beppie erbij kwam zitten. Klaarblijkelijk zijn drie zitplaatsen niet genoeg, want de vlam sloeg ogenblikkelijk in de pan: onder veel gekrijs stoven de haren in het rond en lag de bank in een mum van tijd bezaaid met huidschilfers en plukken haar. Ook Lara had wat happen uit haar vacht en was ze wat nagelhoesjes kwijt.

Lara is een behoorlijk gedisciplineerde kat, waar wij doorgaans weinig last van hebben. Maar vanaf het moment dat Beppie bij ons logeerde, leek alle kattenkwaad van de wereld in ons huis te zijn getrokken. Dan moest ik de een en dan weer de andere uit de gordijnen plukken, omdat ze elkaar belaagden. Omdat Beppie niet helemaal zindelijk meer was, liep ik de hele dag achter haar aan om ongelukjes op het tapijt op te ruimen. Vervolgens liet Lara, aangestoken door dat slechte voorbeeld, zich ook niet onbetuigd, alsof er geen kattenbak in huis was. Dat was alleen nog maar de overdagse tortuur. Om er 's nachts niet uit te hoeven, sloten we Beppie voor de lieve vrede op in de rommelkamer. En Lara ging in een transportkooi. Maar zodra we beide dames 's morgens vrij lieten, begon de ellende weer van voren af aan.

Vandaag kwam Lubbert met zijn gezin terug van vakantie. Dit keer had hij van te voren opgebeld met de mededeling dat zij Beppie weer kwamen ophalen. Toen er werd aangebeld, opende ik met oprechte hartelijkheid de voordeur. Lubbert en zijn vrouw, duidelijk bijgekomen in dat weekje vakantie, stapten met lichte tred naar binnen met in hun kielzog hun kinderen, de feesthoedjes van een pretpark nog op het hoofd. Zoon Loer, een lomperik van de bovenste plank, zette meteen de tv aan. Maar dochter Fludje, echt een schatje, stevende direct op Beppie af met: “Hoi Oma! Gaan we eerst nog even langs Uw huis?”...

Wij zijn nu wel aan een weekje vakantie toe.

Schrijver: harrem, 4 mrt. 2012


Geplaatst in de categorie: familie

4,0 met 1 stemmen 154Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)