start toeval vragen forum links zoek contact gastenboek inhoud

Categorieën:

actualiteit (132)
adel (13)
afscheid (115)
algemeen (329)
bedankt (25)
biologie (13)
dieren (238)
discriminatie (38)
drank (48)
economie (22)
eenzaamheid (179)
emoties (167)
erotiek (68)
ex-liefde (63)
familie (108)
feest (39)
film (3)
filosofie (139)
fotografie (6)
geboorte (23)
geld (32)
geschiedenis (28)
geweld (46)
haiku (1)
heelal (39)
hobby (30)
humor (377)
huwelijk (40)
idool (42)
individu (60)
internet (29)
jaargetijden (53)
kerstmis (79)
kinderen (172)
koningshuis (21)
kunst (48)
landschap (15)
lichaam (38)
liefde (256)
literatuur (351)
maatschappij (151)
mannen (34)
milieu (12)
misdaad (118)
moederdag (11)
moraal (97)
muziek (40)
natuur (93)
oorlog (107)
ouderen (17)
ouders (36)
overig (128)
overlijden (76)
partner (55)
pesten (29)
planten (13)
politiek (50)
psychologie (106)
rampen (55)
reizen (132)
religie (143)
schilderkunst (20)
school (62)
sinterklaas (17)
sms (5)
songtekst (1)
spijt (26)
sport (80)
sterkte (2)
taal (42)
tijd (54)
toneel (10)
vaderdag (1)
vakantie (82)
valentijn (4)
verdriet (87)
verhuizen (13)
verjaardag (17)
verkeer (40)
voedsel (45)
vriendschap (83)
vrijheid (59)
vrouwen (87)
welzijn (53)
wereld (35)
werk (94)
wetenschap (18)
woede (60)
woonoord (87)
ziekte (147)

tabblad: verhalen

< vorige | alles | volgende >

verhaal (nr. 5627):

Hospita

Ik stak mijn middelvinger in de draaischijf van het telefoontoestel met draaitoetsen om de cijfers van het telefoonnummer uit de advertentie te draaien. De telefoon maakte verbinding. Er werd opgenomen en er klonk een stem. “Hallo, je spreekt met Emma Petronella”. Ik hoorde een verleidelijke stem. “ Hallo u spreekt met Bjarne Gosse, ik bel op voor de advertentie in de krant voor een kamer die u te huur heeft, ik ben op zoek naar een kamer.”

“Hallo Bjarne, mag ik vragen hoe oud je bent, je klinkt nog zo jong.” Haar stem klonk warm en liefdevol. “Ik ben negentien jaar en ik zit op een school voor middelbaar beroepsonderwijs”, antwoordde ik. “Voor hoe lang wil je een kamer huren Bjarne?” “Voor ongeveer twee jaar, dan ben ik hopelijk klaar met school en ga ik weer terug naar Amsterdam om daar te wonen.” “Weet je wat Bjarne, kom gewoon eens langs om de kamer te bekijken dan kunnen we meteen verder kennismaken.”
Ze gaf me het adres waar ik naar toe moest gaan en we spraken af voor de volgende dag om vier uur in de middag.

De volgende dag ging ik op een geleende fiets op weg naar het adres. De buurt in Utrecht waar ik het huis kon vinden, kende ik al een beetje omdat ik er eerder doorheen was gefietst.
Om vier uur stond ik voor het huis waar ik misschien een kamer ging huren. Het huis zag er mooi uit, een herenhuis in Utrecht, goed onderhouden, met een nette voortuin en met een prachtige voordeur. Ik was verrast, maar de grootste verrassing kwam toen de deur werd opgedaan. Voor me stond een beeldschone vrouw met prachtige reebruine ogen en blonde haren die tot over haar schouders hingen. Ik had in mijn jonge leven al heel wat mooie vrouwen gezien, maar Emma Petronella spande wat mij betreft te kroon. Ik was volkomen overbluft. Ze was de mooiste vrouw van alle vrouwen, ik werd er onzeker en verlegen van. Ik moest echt zoeken naar de juiste woorden.
Al spoedig bleek dat die verlegenheid nergens voor nodig was, ze liet me een mooie redelijk grote kamer zien, met ruimte voor een bed, een tafel en een kast. De kamer had drie grote ramen en een klein balkon met veel licht en zon. Ik liet meteen merken dat ik wel interesse had voor deze mooie kamer.

Emma Petronella was enthousiast omdat ik belangstelling had. Ze vroeg me met haar warme stem of ik een kop thee wilde om het een en ander verder te bespreken. Ik zei niet veel, haar schoonheid leidde me van mijn eigen woorden af. Ze had een prachtige jurk aan, donkerrood van een duur uitziende stof, iets heel anders dan de soepjurken die mijn moeder doorgaans droeg. Haar figuur tekende mooi af in die jurk, ze had volle voorname borsten, niet te groot, maar zeker niet te klein. Mooie welgevormde benen en een aangenaam intelligent gezicht met heldere reebruine ogen. Ik vond haar gezelschap heel prettig en tijdens het thee drinken bleek dat dit wederzijds was. De thee smaakte voortreffelijk en Emma Petronella was een gezellige gastvrouw.

Emma Petronella had een prachtige woonkamer met een enorme boekenkast van notenhout. Als ik even was uitgekeken op de oogverblindende schoonheid van Emma Petronella keek ik naar de enorme hoeveelheid boeken in de boekenkast. Ze merkte het op en zei vriendelijk dat als ik boeken wilde lezen ik ze uit de kast mocht pakken. Ik verheugde me al op een nieuw boek om te lezen.

Ik tekende een huurcontract. Ik hoefde geen sleutelgeld te betalen, en ik kon over een week mijn spullen komen brengen en de dag daarna de kamer betrekken voor tenminste twee jaar. Emma Petronella, haar naam en haar schoonheid bleven in mijn hoofd spelen. Mijn uitzicht op de toekomst had plotseling een gunstige wending gekregen. Wat een fantastische vrouw, en wat een leuke kamer.

Ik reed op de geleende fiets weer terug naar de woning van de vriend waar ik tijdelijk logeerde en vertelde hem het hele verhaal. Hij geloofde me niet en vroeg of ik sleutelgeld had betaald.
“Nee, ik hoefde geen sleutelgeld te betalen”, zei ik en ik begon op te scheppen over de schoonheid van mijn toekomstige hospita.
“Heb je gevraagd of je de keuken mag gebruiken?” vroeg mijn vriend.
“Ja, ik mag de keuken gebruiken en de badkamer en de wc, het zit allemaal bij de huur inbegrepen!”
“Heb je de keuken gezien?” “Nee, ik heb de keuken niet gezien, maar het is een mooi huis, dus dat zal wel goed zitten”, antwoordde ik, terwijl ik besefte dat het dom was geweest om niet ook even een kijkje in de keuken te nemen.

Die avond kon ik maar moeilijk in slaap vallen. Die enorme boekenkast, de schoonheid van Emma Petronella, de onzekerheid over de keuken, alles bleef in mijn hoofd spoken. Toen ik eindelijk in slaap viel belandde ik al snel in een magnifieke droomwereld.
Ik stond in een gele zwembroek op het balkon van mijn nieuwe kamer, en onder me in de voortuin stond Emma Petronella in haar prachtige rode jurk met gespreide armen mij toe te zingen.
Het was warm en broeierig op de bank waar ik op sliep. Ik verlangde naar een bed. Een eigen bed om in te slapen. Ik sprong van het balkon, ik zweefde uren over alle plekken waar ik had gewoond en belandde toen in mijn gele zwembroek in de armen van Emma Petronella die een aria zong die mij deed denken aan de hoogzang van hoogbegaafde kanarie.

Schrijver: Bjarne Gosse, 27-05-2015Geplaatst in de categorie: verhuizen

Deze inzending is 423 keer bekeken

5/5 sterren met 8 stemmen.Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:Joanan Rutgers
Datum:27-05-2015
Bericht:Fijn en terecht dat je verhaallijn een vervolg op deze rubriek heeft gekregen. Ik krijg inmiddels aangename visioenen van je hospita Emma Petronella. Hoe literair wil je het hebben. Je mag zelfs volop grasduinen in haar rijkgevulde privébibliotheek. Je erotische dromen over haar zijn begrijpelijk!
Maar kijk uit hé, want Gerrit Achterberg had in diezelfde stad ook een opwindende hospita, die hij in een vlaag van krankzinnigheid heeft doodgeschoten. Ik heb dat huis gefotografeerd. Maar jij had een veel chiquer onderdak dan hij. Bofkont, ik ben benieuwd hoe die twee jaren zich ontpoppen!...


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)