Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Dragqueen

Gisteren bij wijze van uitzondering naar TV Noord gekeken. Wat ik bijna nooit doe – ik vind het over het algemeen tenenkrommend – helaas smaken verschillen. Bijna nooit weten regionale zenders de weg naar mijn huiskamer te vinden.

Maar goed, ik hoorde van mijn vrouw dat Grietje Pasma, de sportpromotor, plotseling was overleden. De vrouw die o.a. de 4 mijl van Groningen organiseerde. Vermoedelijk was het al weer iets te lang geleden en was er nu volop aandacht voor die talentvolle sporter die zijn talenten als drugspromotor in Hongarije ging beproeven. Helaas blijkbaar niet helemaal goed voorbereid en de gevolgen niet helemaal goed op een rijtje gezet. De halve uitzending ging daarover. Aan tafel zat ook een overdreven opgemaakte ‘vrouw’. Natuurlijk had ik het direct in de gaten dat het er eentje was – een ‘dragqueen’.

Toen ik diep in de vorige eeuw nog uitging in Groningen stad, kwam ik ze ooit eens tegen. Van die ‘vrouwen’ waarvan je voelde, daar is iets mee – na een paar van die overdreven types tegen te zijn gekomen, wist ik het zeker – ‘verrek’ het zijn kerels.
Ach ik heb een klein stukje toelichting van die ‘dragqueen’ aangehoord en denk er het mijne van. Ieder zijn hobby. Ze zien het als een soort van kunstvorm, heb ik begrepen – entertainment. Ach van mij mogen ze.

Maar plots bedenk ik toch. Hoe zit het eigenlijk met de rechtsgelijkheid in ons landje. Waarom deze figuren, die als zichzelf zijnde totaal onherkenbaar zijn, wel zo over straat mogen en die nikab draagster niet. Dit is dan weer zoiets wat ik me, terwijl ik naar die dragqueen kijk, afvraag.
Dus heb ik mijn vrouw, toen ik haar met een, door mij, goedgekeurd boodschappenlijstje en afgepast geld de deur uit heb gestuurd, het volgende advies meegegeven.
Mocht ome agent je op het dragen van jouw nikab aanspreken, zeg dan tegen hem dat je man kunstenaar is.

‘O ja, en wat dan nog,’ zal ome agent zeggen.
‘Nou,’ moet mijn vrouw dan zeggen: ‘u heeft er vast nog nooit van gehoord, maar mijn man is erg geïnspireerd door het echtpaar Christo. Die man die alles inpakte – gebouwen, bruggen, en weet ik wat al niet.
Alleen gaat mijn man iets verder. Hij wil dat iedereen het kan bewonderen, vandaar dat hij het op levende wezens toepast. En aangezien we met de milieuproblematiek te maken hebben, wil hij niet dat iedereen, in z’n dieseltje, ergens naar toe rijdt om iets te gaan bekijken. Dus heeft hij bedacht meerdere vrouwen in Nederland, enkele honderden, uit te rusten met een nikab. In zijn visie komt de kunst als het ware naar u toe. Zijn gedachte is ook een beetje tegengesteld aan die van Christo. Christo wilde door het inpakken van gebouwen enz. bewerkstelligen dat mensen er met andere ogen naar gingen kijken, met name naar de vorm en kleur.
Mijn man wil juist de mooie vormen, van met name de vrouw, waar menig man zich aan vergaapt, verbergen en wil dat men de ware gestalte weer 'an sich' ervaart. En dus ben ik ook door hem ingepakt.’

Ja een heel verhaal om te onthouden – wees gerust mijn vrouw is slim genoeg. Niet alle nikabdraagsters zijn slecht opgeleid.
En wie weet kunnen we hier wel een proefproces á la Wilders mee uitlokken.

De brave agent van Groningse komaf die iedere avond, met genoegen, naar TV Noord kijkt zal denken: verrek ze het nog geliek ook. Ben ik bliede da’k gain aanholdingsplicht heb.

En zo zal de rechtsongelijkheid niet ter discussie gesteld worden.

Schrijver: catrinus
Inzender: C.A. de Boer, 14 augustus 2019


Geplaatst in de categorie: humor

3.3 met 3 stemmen 137



Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
catrinus
Datum:
16 augustus 2019
U heeft gelijk. Voor zover ik het heb begrepen is het verboden in openbare gebouwen en voorzieningen als openbaar vervoer. Of het verstandig is, is maar de vraag. Dat zal de tijd leren. De bedoeling van het stukje is meer om juist de identificatieplicht ter 'discussie' te stellen. Waarom de een wel en de ander niet. Maar neem het aub niet te serieus, ik heb het ook bewust in de categorie humor geplaatst. Volgens mij wordt in humor meestal gechargeerd.
Naam:
Bjarne Gosse
Datum:
16 augustus 2019
Het boerkaverbod is een gedeeltelijk verbod, U verschaft onjuiste informatie in uw artikelen. Vrouwen in een boerka mogen gewoon over straat. Maatschappelijke organisaties als vervoersorganisaties en ziekenhuizen hebben daarnaast ook al aangegeven dit verbod in hun beroepsterrein niet actief te zullen handhaven. Wat heel verstandig en begrijpelijk is.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)