Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Rare Portretten 2 – Icke De Neutenkraker

In "De Lezersclub" noemde ik in het verleden al enkele prominente leden. Wie u nog niet tegenkwam is Icke van Slagh. Net als Ben van 't Padje (zie vorige vertelling "Rare Portretten 1 - Ben") is hij flink op leeftijd. En ook voor hem geldt, dat je een lang, bont leven niet betrouwbaar kunt samenvatten in een A4'tje.

Mijn Rare Portretten-galerij is een gewijde plek: de Tempel van Satire, waarvan de wanden gevuld (gaan) worden met beschrijvingen van karikaturale typetjes. Toen ik Ben om een beschrijving vroeg van zijn medeclublid Icke schreef hij dit op: een overjarige zuipschuit met het charisma van een opgewarmd lijk.

Bens neurologische afwijking (een zeldzame, schriftelijke variant van Tourette) is altijd goed voor een pittige beschrijving. Laat ik het toch een beetje bijschaven:

Ickes bijnaam was "De Neutenkraker". Een klassieke muziekliefhebber denkt misschien aan een aangeschoten, beroemde Rus. Maar het slaat op het gemak waarmee hij de ene na de andere neut in zijn keelholte kieperde. Dat van dat lijk weet ik niet, maar Icke had wel een continue benevelde uitstraling. Het portretteren wordt dan lastig, want baseer je dat op zijn perioden van wazigheid, kortom als Icke teut is? Of op die nuchtere tussenperioden? Vandaar dat mijn portretteringen goeddeels steunen op wat Ben mij vertelt:

Hij noemt Icke niet erg interessant, maar onmisbaar voor een reeks verhalen over mallotige vrouwmensen. Hij is namelijk de spil binnen een verzameling van van de pot gerukte vrouwen, die het portretteren waard zijn. Ze zijn een als los zand aan elkaar hangend zooitje troela's. Zo zijn we nu terechtgekomen in de broeierige sfeer van de man-vrouwverhoudingen.

Na een gezapig vrijgezellenleven besloot Icke op zijn 29e te trouwen. Er was iemand voorhanden, namelijk de vriendin van een vriend. Die vriend had aan zijn stutten getrokken onder achterlating van zijn zwangere vriendin. Dus Icke kreeg twee voor de prijs van één. Die kersverse mevrouw Van Slagh I had een onbedwingbare neiging om voor rijdende auto’s te springen. Laat ik de daarmee samenhangende complicaties maar voor wat ze zijn en zo zien we Icke al binnen een half jaar terug in het vrijgezellenbestaan. Pas na lange tijd werd dat weer afgewisseld door een tweede huwelijk. Verdikkie, na het eerste verrassingspakket, een zoontje, kreeg hij er tegelijk met de nieuwe mevrouw Van Slagh II een dochtertje van 5 jaar bij.

Een half jaar staat er voor de houdbaarheidsduur van Ickes huwelijken, want Icke werd weer gauw vrijgezel. Mevrouw Van Slagh II had een collega-leraar van school aan de haak geslagen. Die kreeg nu een verrassingspakket, want de bijna ex-mevrouw Van Slagh II had een babydochtertje overgehouden aan haar avontuur met Icke. Dat was Wiebertje. Onthou die naam, want over haar komt nog een vettig portret!

Omdat hij het zijn christelijke plicht vond om de aarde te bevolken ontketende Icke een spermaoffensief. Dat is ooit een keer in de cultuurgeschiedenis eerder gebeurd. Toen was het oppergod Wodan, die swaffelend met zijn goddelijke roede een zooitje halfgoden schiep: Siegmund, Sieglinde, Brünnhilde, Siegfried en dat ging zo maar door met de Germanenvermeerdering. Als u zich wel eens hebt verdiept in de Noord-Europese godenverhalen, dan weet u dat Wodan maar één oog had. Maar dat verhinderde hem niet om (veel) raak te schieten.

Maffe Icke speelde het verrassend kort daarna klaar om tegelijkertijd twee vrouwen te bezwangeren. Die suffe dozen vonden, dat ze tegen de cruciale leeftijdsgrens begonnen te hikken waarop ze geen kinderen meer konden krijgen. Ik wil u niet in de war maken, maar eigenlijk waren het er liefst drie … (maar dat terzijde).

Mijn enigszins ranzige portret van Icke ziet er redelijk klaar uit. Er is meer, omdat Icke in andere situaties weer opduikt. En net zo nieuwsgierig als u was naar die Panda-baby in Ouwehands dierenpark, wilt u vast van deze dames weten wat voor duveltjes er uit de doos springen.

In dit geval uit twee dozen...

(Wordt hopelijk vervolgd).

Schrijver: harrem
2 jun. 2020


Geplaatst in de categorie: humor

4,3 met 3 stemmen 35Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)