Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Bosnimf II

Ik zie en voel mezelf liggen. De zachte aarde, de losse bosgrond die me omsluit. Een meikever die zich langs mijn benen een weg naar boven baant. De wortels van de oude boom zo veilig over me heen. Er is niemand die me ziet. Ik ga op in het palet van het bos en de bomen. Maar het is tijd. Het kriebelt.

Langzaam wikkel ik de wortels af, zoals je de draden van een bol wol kunt laten glijden. In mijn handen zijn de wortels zacht en elastisch. Eenmaal van me afgevallen nemen ze hun vaste vorm weer aan, alsof het nooit anders is geweest.

Ik schud mijn haar los, beweeg mijn vingers, handen, mijn armen. Zet mijn voeten stevig in de aarde en loop behoedzaam verder het woud in. Inspiratie kruipt omhoog, vanuit mijn tenen, naar mijn kuiten, en verder omhoog, hoger, nog hoger. Het stroomt. Overal.

Woorden en dromen buitelen inmiddels over elkaar heen. Dienen zich aan, ogenschijnlijk in het midden van een zin of een beeld. En er is ook die sensatie van het bijna vastpakken. Dat gevoel dat het overal tintelt, je lijkt te worden beloond, stapt, grijpt, rent! Maar de gedachte of het woord dat je zoekt, holt maar voor je uit. En slaat ineens als een vogel zijn vleugels uit. Ik houd stil en kijk de vogel na.

Onder mijn voeten nu mos dat mijn voetzolen lijkt te kussen met duizend witte bloemetjes. Ik voel, ruik, kijk. Behalve de geluiden van het bos hoor ik een piano die me begeleidt en ik begrijp de muziek of smelt ermee samen, dat weet ik niet zeker. Of is het leiden en besta ik eigenlijk bij de gratie van de tonen die worden aangeslagen? Er volgt een herinnering. Het kind zit in de hoek met grote ogen. Ik kijk haar aan. Maar ik ga verder, altijd verder.

Tot het tijd is. Als alles wat tintelt en brandt weer dooft. Als alles wat stroomt stilstaat. Als ik leeg ben, hol als de oude boom. Dan ga ik weer liggen, wachtend op de wortels die me omhullen, me opnemen in de tijd zonder tijd, in het holst van de aarde, in het zwart van de nacht.

... Verkorte aangepaste versie van een eerder verhaal, nu vanuit de ik-vorm. ...

Schrijver: Sophie, 19 februari 2023


Geplaatst in de categorie: natuur

3.5 met 4 stemmen 63Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
22 februari 2023
Email:
hmessielive.nl
Sophie, zoals jij door het bos wandelt en daar heel de omgeving in je opneemt... Een heerlijk iets om je daardoor te laten inspireren en het aan de denkende pen toe te vertrouwen, die het daarna doorgeeft aan de onpartijdige, zakelijke computer, die toch voor alles open staat.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)