Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Mijn straat

De fijne nevel, die zachtjes neerdaalde, deed, zo laat in de avond, de kinderhoofdjes lijken op glanzende zwarte spiegeltjes. Mijn hoge hakken vonden weinig houvast, zodat ik gedwongen werd me geconcentreerd voort te bewegen. De eenzaamheid die ik in mijn hart ervoer werd een klein beetje verdreven door de speelse geluiden van de stad en de noodzaak oplettend te zijn.
Tien maal sloeg de klok van de westertoren, gek eigenlijk dat ik altijd meetel als ik een klok hoor slaan. Net alsof ik momenten verankeren wil. Ja, dat was waar ik behoefte aan had, een moment uit mijn leven, dit moment, filmisch, bewust aan mijn herinneringen toe te voegen. Ik staarde naar de donkere hemel alsof ik daarin zou kunnen lezen wat mij te wachten stond.
Zo zou ik me deze avond, deze straat, dit moment herinneren. De radicale ommekeer. Warme tranen liepen langs mijn gezicht, het kon mij niets meer schelen ook. Al mijn trots en wilskracht kon ik eindelijk even loslaten en in deze kwetsbaarheid zocht ik als een bezetene naar een uitweg. Tervergeefs.
Het tweeledige gevoel van de twijfel liet ik in zijn gehele omvang over mij heen komen. Dit was de grens, de grens van het oude vertrouwde naar het nieuwe onbekende. God mag weten wat mij te wachten stond.
Ik schrok op van een passerende auto, en werd mij pijnlijk bewust van de last van mijn koffer. Ik zette hem neer en strekte een paar maal mijn vingers. Dit was notabene al mijn overgebleven bezit. Alles wat ik nog redden kon en mij dierbaar leek lag hierin opgeborgen. Ik haalde diep adem, vastbesloten om over de grens te stappen. Nu..zei ik hardop tegen mijzelf, pakte de koffer en nam een vastberaden stap op weg naar wat 'mijn thuis' zou gaan heten.
Deze straat zou symbool gaan staan voor mijn verdere levenspad, ik besefte dat ik er al van hield en moest glimlachen.
Dit was nu mijn straat, de straat van de zwarte spiegeltjes, die met hun glans mijn komst zo aarzelend verwelkomden.

Schrijver: Annette da Graca, 21 apr. 2004


Geplaatst in de categorie: afscheid

2,3 met 18 stemmen 2.269Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)