Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

De heilige, lesbische non, die satanisch werd afgestraft

(voor Benedetta Carlini (1590 - 1661))

Jij bent geboren in op 20 januari 1590 in het afgelegen bergdorp Vellano. Jouw vader Giuliano Carlini was een rijke en vrome man, met meerdere eigendommen in Vellano en een kleine boerderij nabij Vellano. Jouw moeder Midea d'Antonio Pieri was de zus van de pastoor. Jij was hun enige kind. Het was een zeer moeilijke en gevaarlijke bevalling. Kort na jouw geboorte gingen jullie in de boerderij in de bergen wonen. Op jouw 5-de kende jij de Litanie van de Heiligen en andere gebeden uit jouw hoofd. Op jouw 6-de leerde jouw vader jou lezen en een beetje Latijn. Jouw moeder liet jou dagelijks 5 Pater Nosters en 8 Ave Maria's reciteren. In het voorjaar van 1599 bracht jouw vader jou naar een groep religieuze, ongehuwde, ascetische vrouwen in Pescia, met een kathedraal en de San Francesco kerk. Deze vrouwen woonden in een privéhuis, waar zij naast het bidden ruwe zijde produceerden. Deze gemeenschap was in 1590 door de weduwe Piera Pagni gesticht. Haar verwante Antonio Pagni stichtte in 1588 een religieuze orde voor mannen, de Vaders van de Heilige Aankondiging. Zij steunden jouw gemeenschap en zij gaven spirituele leiding. Pater Paolo Ricordati was jullie biechtvader.

De inwoners van Pescia noemden jullie ten onrechte Theatijnen. Jullie leefden volgens de Regel van Sint-Augustinus. Jouw ouders betaalden een betaalbare bruidsschat aan de gemeenschap. Als 9-jarige knielde jij voor een beeld van Maria en dat beeld viel om. Jij dacht dat Maria jou wilde kussen en jij vond het een godswonder. Jij was zeer gehoorzaam en voorbeeldig in al jouw daden. In 1610 verhuisde de gemeenschap naar een boerderij in Fucecchio en in oktober 1613 was er een nieuw kloostergebouw voltooid. In 1614 kreeg jij spirituele visioenen, wat jij aan jouw moeder-overste en biechtvader vertelde. In het eerste visioen zag jij een prachtige tuin met veel fruit en bloemen. Naast een fontein met geurend water stond een engel met een bord met gouden letters: 'Wie water uit deze fontein wil halen, laat hij zijn beker zuiveren of niet dichterbij komen.'. Wie God wil leren kennen moet alle aardse verlangens loslaten. In een volgend visioen zag jij Jezus, die jou van de demonen redde. Voorts zag jij een jonge jongen, die jou vertelde de Berg van Volmaaktheid te beklimmen, wat onmogelijk is zonder een echte gids, jouw biechtvader Paolo Ricordati. Tijdens jouw visioenen raakte jij in trance, maakte jij gebaren en onbegrijpelijke geluiden. Jouw bewustzijnstoestand veranderde.

Paolo zei, dat jij God moest vragen om barensweeën in plaats van extases en openbaringen. Dat leek Paolo veiliger tegen het bedrog van de duivel. In 1615 kreeg jij intense pijnen over jouw hele lichaam en raakte jij verlamd. Jij leed 2 jaar lang en in 1617 begonnen jouw visioenen weer. Jij werd achtervolgd door knappe, jonge mannen, die jou wilden doden. Zij sloegen jou overal met ijzeren kettingen, zwaarden, stokken en andere wapens. Jij voelde een ondraaglijke, fysieke pijn. Zij wilden dat jij de Theatijnen verliet en één van hen wilde dat jij zijn bruid werd en hij probeerde jou met bruut geweld te nemen. Jij riep de andere nonnen om hulp, want de aanvallen waren meerdere keren per week en duurden 6 tot 8 uur. Jij kreeg een jonge metgezellin toegewezen, zuster Bartolomea Crivelli, die jou moest helpen in jouw strijd met de duivel. Volgens mij kwamen jouw angstbeelden gewoon tevoorschijn omdat jij jouw seksuele energie onderdrukte en werd er een enorme, roomse, theatrale toestand van gemaakt. Bartolomea deelde jouw cel en zij hield jou continu in de gaten. Moeder-overste en Paolo beschouwden jou inmiddels als een ware mystica en zij waren zeer bezorgd over jouw welzijn. Zij wilden natuurlijk het liefste goede sier met jou maken.

In 1618, tijdens de plechtige processie naar het nieuwe kloostergebouw, liep jij in een extatische trance. Jij zag de engelen van Pescia jou hulde brengen en bloemen op jouw pad strooien. Bij het nieuwe klooster ben jij door de Madonna begroet en gaf Zij Bartolomea twee beschermengelen. Op de tweede vrijdag van de vastentijd in 1618 tussen 2 en 3 uur 's nachts ontving jij de stigmata. Jij zag een kruisbeeld en heldere stralen van de wonden van Christus op jouw hoofd, handen, voeten en de zijkant van jouw borst. Deze stralen deden enorme pijn. Bartolomea zag als eerste de tekenen op jouw lichaam. Zij tilde jou bij de arm op en jij voelde een ongekende tevredenheid in jouw hart. In april 1618 waren er 18 zusters, maar jullie wilden 30 zusters en het klooster werd uitgebreid. Ergens tussen februari en mei 1619 werd jij door de nonnengemeenschap tot abdis gekozen. Paolo bezocht jullie klooster regelmatig om naar jouw preken te luisteren. Alle nonnen deden met zweepslagen op de rug aan zelfkastijding. Jij preekte in trance en als een engel.

Op 21 maart 1619 had jij een bijzonder visioen. Jij zag Christus als een knappe jongeman met lang haar en een lang rood gewaad.. De heilige Catharina van Siena en andere heiligen waren bij Hem. Jezus nam jouw hart en 3 dagen later gaf Hij jou een ander hart. Bartolomea voelde in die 3 dagen een leegte op de plek van jouw weggehaalde hart. Jij mocht geen vlees, eieren en melkproducten eten om rein te blijven. Voor jouw geestelijke reinheid gaf Jezus jou de beschermengel Splenditello. Als je het goed deed, dan gaf Splenditello jou bloemen, zo niet, dan strafte hij jou met de doornige kant van een toverstok, wat zeer ongebruikelijk was. Op 20 mei 1619 verscheen Jezus opnieuw aan jou en wilde Hij een week later met jou trouwen. Op 27 mei 1619 kreeg jij door dat er 2 novicen als engelen moesten worden verkleed. Jij verspreidde bloemen uit een mand en jij stak de kaarsen aan, die jij aan de nonnen gaf, die neerknielden. Jij pakte het kruisbeeld en jij intoneerde 'Veni Creator Spiritus' (de aanroeping van de Heilige Geest), terwijl jij een processie uit het koor naar de tuin leidde. Terug in het koor zongen jullie diverse hymnen en litanieën voor de Maagd. Jij knielde neer en jij zong alleen, nauwelijks hoorbaar en niet te verstaan. Jezus verscheen en Hij zei: 'Verheug u, vandaag zal Ik met u trouwen!'. Daarna kwam de Madonna met een gevolg van engelen en heiligen. Jezus deed een ring om jouw vinger en jij kuste de ring, die jij alleen kon zien. Jezus preekte en noemde jou 'Mijn bruid en dienares, de grootste die Ik in de wereld heb!'. Alleen jij had Jezus en de Anderen gezien.

Op 28 mei 1619 kwam de provoost Stefano Cecchi jou onderzoeken, want hij vond het maar verdacht, dat degenen die niet in jou geloofden met de verdoemenis werden bedreigd en dat het lot van de stedelingen in jou handen zou liggen. Dat was volgens hem geen kenmerk van heiligen. Hij onderzocht jouw stigmata. In juni 1619 zei jij, dat Christus boos en wraakzuchtig was, dat Hij de mensen van Pescia met de pest zou straffen voor hun zware zonden, waar niemand genade om vroeg. Jij wilde plaatsvervangend voor hen lijden. De non Margherita d'Iptolito Ricordati zag een gele band met een kruis om jouw hand. Cecchi ontdekte dat jij daaronder een gewone, gouden ring om de vierde vinger van jouw rechterhand droeg. De ring had aan de bovenkant vijf punten ter grootte van gewone speldenknopjes. In het midden zat een donkerrode punt. Jij werd desondanks erkend als een ware visionair. Op 28 juli 1619 maakte de paus jullie klooster tot een volledig gesloten klooster met een omheining en met plechtige beloften. Jij werd hersteld als abdis. Jouw vader overleed tussen november 1620 en maart 1621. Kort daarna voorspelde jouw beschermengel Tesauriello Fiorito jouw naderende overlijden. Jij begon over jouw naderende overlijden te spreken en jij liet jouw graf openen en klaarmaken.

Op 25 maart 1621 overleed jij, maar Paolo wekte jou weer tot leven. Jij had engelen, demonen, het vagevuur, het paradijs, jouw vader en andere overledenen gezien. Tussen augustus 1622 en maart 1623 ging Alfonso Giglioli, de nieuwe pauselijke nuntius in Florence, jou opnieuw onderzoeken. Jouw mystieke ervaringen bevatten onfatsoenlijke en wulpse taal. Jouw engelen hadden vreemde namen, zoals ook Virtudioello en Radicello. Men ontdekte geen naastenliefde, nederigheid, geduld, gehoorzaamheid, bescheidenheid en dergelijke bij jou. Men ontdekte tegenstrijdigheden in jouw visioenen. Enkele nonnen getuigden dat sommige, bovennatuurlijke verschijnselen vervalsingen waren en 2 nonnen zagen dat jij meer dan 20 keer jouw wonden met een grote naald vernieuwde. Een non zag dat jij jouw bloed op een standbeeld van Christus deed. Daarna beweerde jij dat het begon te bloeden vanwege jouw heiligheid. Anderen zagen dat jij een gouden ster op jouw voorhoofd plakte. Die zou Christus hebben achtergelaten nadat Hij jou kuste. Een non zag, dat jij jouw zweep met jouw bloed insmeerde, zodat het leek alsof jij jezelf geselde. Jij deed alsof jouw voeten waren genezen. Maar bovendien had jij een lesbische relatie met Bartolomea. Dat was de hoofdreden, waarom Alfonso en de zijnen jouw heiligheid afpakten en jou zware boetedoening oplegden.

Jij zei altijd tegen Bartolomea, dat jullie lesbische, seksuele relatie geen zonde was, omdat het de engel Splenditello was, die deze seksuele dingen deed. Jij herinnerde jezelf er dan ook niets van. Splenditello sprak en handelde via jou. Met deze afsplitsing omzeilde jij de eigen verantwoording en het eigen, lesbische bewustzijn. Dat verklaart ook, dat jij in het klooster bent gebleven, naast vooral de psychologische dwang van jouw roomse, vampiristische cipiers. Op 5 november 1623 eindigde het onderzoek. Jij zag geen visioenen meer en jij was geen abdis meer, maar een tot gehoorzaamheid geknede non onder een nieuwe abdis. In 1626 werd jij gevangen gezet. Volgens de krankzinnige, genadeloze, sadistische, duivelse strafregels van Sint Teresa van Ávila kreeg jij 'Vanwege de zonden van het vlees levenslang eenzame opsluiting'. Jij bent door die roomse machthebbers murw geslagen, geestelijk en fysiek kapotgemaakt. Zij hebben jou tot een verschrikkelijke boetedoening gedwongen. Zij hebben jou 35 jaar gestraft, de helft van jouw bittere leven. Op jouw negende kwam jij al onder hun giftige invloedssfeer. Hun verdoemde leer en hun verdomde pesterijen hebben jou weerloos gemaakt. Jij overleed op 7 augustus 1661 in dat vervloekte klooster te Pescia. Toen jij was overleden hebben die huichelaars jou nog het zwarte habijt met de zwarte sluier aangetrokken en hebben zij jou in de kerk opgebaard, alsof jij één van hun was, maar dat was jij absoluut niet. Zij hebben jou leeggeroofd, misbruikt en geestelijk én fysiek vermoord. Zij en hun dodelijke leer hebben een zombie van jou gemaakt. Jij overleed in opgelegde boetedoening door koorts en koliekpijnen na 18 dagen ziekte. In de meesterlijk speelfilm 'Benedetta' uit 2021 van de Nederlandse cineast Paul Verhoeven wordt jij door Virginie Efira gespeeld en wordt Bartolomea door Daphné Pataki gespeeld.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
14 mei 2024


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 11



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)