Inloggen

links

1. Activiteiten

Puzzelcorner

Op deze site kan je gratis allerlei verschillende puzzels oplossen, van kruiswoord, woordzoeker, doorloper, cryptogram en quizpuzzel tot sudoku. Ook staan er nieuwe puzzelsoorten op zoals brugpuzzels. Daarnaast vind je op Puzzelcorner talenwoordzoekers o.a. in Frans, Duits, Engels en Spaans. Elke maand staat er een prijspuzzel op de site.

2. Nederlandse Taal- en Letterkunde

Nederlands letterkundig Museum

Site van het Nederlands letterkundig Museum in Den Haag

Onze Taal

Interessant taalnieuws op het Internet onder redactie van Raymond Noë en Marc Oostendorp

Spatiegebruik

In het Nederlands moeten samengestelde woorden aan elkaar geschreven worden. Toch zie je steeds vaker een spatie opduiken in woorden als 'pensioen regeling', 'consumenten informatie' en 'route beschrijvingen'. Mensen die zich over deze schrijfwijzen verbazen, kunnen terecht op de website SOS (Signalering Onjuist Spatiegebruik). Op deze website worden bijna elke dag nieuwe foto's geplaatst met voorbeelden van verkeerd geplaatste spaties (of soms van ten onrechte niet geplaatste spaties, zoals in 'Provincialeweg'). Ook bezoekers kunnen foto's insturen. De kleine, mooi vormgegeven website wordt gecompleteerd door een overzicht van de officiële spellingregels op dit gebied, en bevat links naar onder andere websites in andere landen die tegen dezelfde ongerechtigheid strijden.

Squla

Met Squla kunnen kinderen spelenderwijs oefenen met de Nederlandse taal. Dagelijks helpen de educatieve taalspellen vele kinderen. De spellen worden continue verbeterd/uitgebreid en zijn vrijwel op ieder apparaat te spelen.

Studentum

Opleidingen die gericht zijn op de Nederlandse taal.

Taaltest

Je kunt (gratis) testen hoe je kennis van de Nederlandse taal er voor staat. Inmiddels zijn er ruim 200.000 taaltesten op deze site gemaakt.

Taaltrainingen

Van Dale Taaltrainingen helpt u uw schrijf- en spreekvaardigheid te professionaliseren. Alle taalcursussen zijn te volgen als open groepstraining, in-company of individueel op verschillende locaties door het land of bij u op locatie.

Taalunie

De Nederlandse Taalunie werkt aan het gemeenschappelijke huis van Nederland en Vlaanderen: de Nederlandse taal.

Verhaspeling

Versprekingen en verschrijvingen, vaak uit onwetendheid: het overkomt ons allemaal wel eens.

Woordenboek

Woordenboek.NU biedt een professioneel online puzzelwoordenboek.

Woordenboek.eu

on-line vertalen van woorden

3. Proza

Squla

Met Squla kunnen kinderen spelenderwijs oefenen met de Nederlandse taal. Dagelijks helpen de educatieve taalspellen vele kinderen. De spellen worden continue verbeterd/uitgebreid en zijn vrijwel op ieder apparaat te spelen.

Webtales

Web Tales voor schrijvers en lezers van online.

4. Publiceren

Vertaalbureau Perfect

Via deze link komt je vertaalwerk perfect in orde.

Aabévé Vertaalbureau

Ruim 30 jaar verzorgt Aabévé Vertaalbureau professionele vertalingen met kwaliteitsgarantie in vrijwel elke denkbare talencombinatie. Met een aanvraag voor een vertaling kunt u dus vertrouwen op hun jarenlange ervaring.

Burojuridischevertalers

Buro Juridische Vertalers is een juridisch vertaalbureau met gespecialiseerde vertalers voor onder meer vertalingen voor de overheid, het bedrijfsleven, juridische dienstverleners, advocaten & notarissen en particulieren & expats.

Burotechnischevertalers

Buro Technische Vertalers is onderdeel van Vertaalbureau Translingua te Rotterdam dat is opgericht in 1979. Buro Technische Vertalers is dé specialist in technisch vertalen. Men verzorgt technische vertaalopdrachten voor het bedrijfsleven en overheden en met meer dan 35 jaar vertaalervaring mogen zij zich dé professional op technisch vertaalgebied noemen.

Machielsen Vertalingen

Bij Machielsen draait alles om het leveren van kwaliteit.

Urgent Vertalen

De vertalingen worden verzorgd door native speakers van de doeltaal, die gediplomeerde vertalers zijn.

Vertaalbureau Languagelab

The Languagelab is een professioneel vertaalbureau dat eersteklas vertalingen biedt aan organisaties in zowel binnen- en buitenland. Men kan bij The Languagelab terecht voor allerlei vertaalklussen zoals juridische vertalingen, medische vertalingen, technische vertalingen en ICT vertalingen in vele verschillende talencombinaties.

Vertaalbureau-textwerk

Vertalen blijft mensenwerk, voor een goede vertaling zijn ervaren professionals nodig. Daarom heeft Vertaalbureau Textwerk eigen in-house vertalers voor de meest gevraagde talencombinaties.

Vertaalmaar

Laat je prozastukken vertalen door een erkend vertaalbureau (maar omgekeerd kunnen ze daar óók!)

vertalingen.nl

Vertalingen.nl is een gecertificeerd vertaalbureau gespecialiseerd in het vertalen van documenten in alle talen - ongeacht omvang, formaat of vakgebied.

5. Talenscholen

Language and Motivation

Talenschool met een unieke methode om de Nederlandse taal supersnel eigen te maken.