Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Lees ingezonden hartenkreten, voeg zelf een hartenkreet toe

Laatst geselecteerde hartenkreten:

Als een kind van vijf jaar.

hartenkreet
3,5 met 4 stemmen 13
De afstand Tilburg-Biezenmortel is met de snelle, witte auto van de Regiotaxi gemakkelijk te overbruggen. Een stoere en aantrekkelijke oudere chauffeur met apenarmen die hij aan het stuur hield, legde die afstand op een zonnige septemberdag met mij af.
Mijn broer wachtte al op mij. Hij danste als het ware zijn krankzinnige, gekmakende dans voor het raam van het "appartementje" dat die naam nauwelijks verdient. Daar staat ook zijn "fauteuil" die hem rust en soelaas moet bieden in zijn…

Goede Vrijdag

hartenkreet
5,0 met 1 stemmen 12
In het feeërieke, placide parochiekerkje met de grijswitte zuilen schreed op Goede Vrijdag de gemartelde Christusfiguur onder het kruis voort naar het altaar en het uitzinnige tafereel joeg mij veel angst aan....
Op school hadden we met paarse en gele kleurpotloden de plaatjes ingekleurd die bij deze gebeurtenis hoorden en nu konden we getuige zijn van het schouwspel in ons kleine kerkje. Altijd had ik zulke taferelen verschrikkelijk gevonden en hadden deze tot mijn spookachtige, morbide en…

Het horloge

hartenkreet
5,0 met 1 stemmen 17
In september, bij de nadering van het najaar, kan de kou al in de lucht zitten. De windvlagen waren echter als een streling voor mijn verouderde lichaam.
Aan de voortreffelijke, onovertroffen jeugdige uitstraling van de verkoopster viel werkelijk niets te verbeteren (het lange haar dat tot over de schouders viel en dat het gezicht als van een Madonna omlijstte; de lippen die een stralend, perfect gebit onthulden).
Ik had een oogje laten vallen op een horloge met zacht-oranje bandje dat als een…

Misbruik wordt bestraft….

hartenkreet
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 28
In dit geval geen hoogdravende zaken, nog minder hele nare, maar ik denk zomaar dat in huize T het volgende niet alleen voorkomt?
Een simpel gesprekje afgelopen week met als uitkomst: ik zou niet weten wat ik zonder je moest, liet mij later antwoorden:
maar wat zou je nou het meest missen…
wij vrouwen willen dan op zijn minst horen: dat wat we allemaal willen horen, maar even later komt de aap uit de mouw.…

En dan kwam meneer Van Poppel met de boodschappen......

hartenkreet
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 25
In onze jeugdjaren kwam meneer Van Poppel eens per week de boodschappen aan huis brengen. Ik kan me nauwelijks ontveinzen dat hij op President Johnson leek. Voor ons, kinderen nog, bracht hij, naar ik me nog goed meen te herinneren, gele en rode speelballen mee die eigenaardige ovale vormen aannamen omdat ze per ongeluk met de kachel in aanraking waren gekomen.... En dan waren er de bontgekleurde, glanzende reclameborden met wervende teksten en afbeeldingen die we vandaag de dag ouderwets…

Het was slechts een MBO-opleiding

hartenkreet
5,0 met 3 stemmen 23
Van een vriend die het gebracht heeft tot Inspecteur van de Belastingdienst hoorde ik dat slechts een MBO-opleiding nodig is geweest voor jouw werkzaamheden in je armzalige baantje van belastingambtenaar, mijn liefste, arme vader.
Op die foto (die ik nog altijd bewaar) zie ik je op die kale kamer, in het gezelschap van je collega's, achter je metalen bureau, je papieren vóór je. Je was een kameraad en steunpilaar voor de jonge jongens op het kantoor die je protegeerde maar om je te pesten…

Zo’n bedrijvige zaterdag

hartenkreet
2,0 met 1 stemmen 19
Misschien ben ‘k wel een tikkie van de oude stempel, maar dat boeit me niet, zolang ik me er goed bij voel is het altijd oké tenslotte?
Beginnende met wat kleine nietszeggende boodschapjes te doen, thuis komende even koffie drinken met zijn twee, onze Swiebertje
(kanarie die er ook uitziet als voornoemd persoon);verschoond, de vaatwasser aangezet, die liet weten dat vol- dus ook vol is?
Een was aangezet en tja, het is geen buiten-weer, dus nu staat de droger te draaien, met een irritante…

Wat nu eens, bij uitzondering, te denken van die zielige stickers van Albert Heijn?

hartenkreet
4,0 met 3 stemmen 44
Mijn vraag aan mijn lezer is: vindt u het ook zo'n feestelijke gebeurtenis die Persil Discs aan te schaffen bij Albert Heijn met 60% korting? En mijn volgende vraagstuk is: gaan we met die zielige kortingsstickers die je open kunt krassen de oorlog in de maatschappij tussen "haves" en "have-nots" winnen? Zal hiermee de grote tweedeling opgeheven worden? Of mag ik het Hollandse woord "Mieren...." hiervoor opnieuw munten en gebruiken?
(Ik kreeg als armoedzaaier enkele van die bonnetjes cadeau van…

Voor het "vuurpeloton"?

hartenkreet
4,3 met 3 stemmen 36
De arts die sinds jaar en dag mijn huisarts is, greep, grabbelde en graaide naar hartenlust meerdere malen met haar handen in mijn weke, kwetsbare middenrif en ik vroeg haar eveneens meerdere malen, dodelijk ongerust, of ze "iets nieuws" geconstateerd had. Het antwoord was ontkennend, maar, weer achter haar bureau, vertrok haar fraaie, Chinese gezicht van ongeduld. "U maakt van een mug een olifant", verklaarde ze.
Het is niet eenvoudig of gemakkelijk een nacht door te brengen op de ziekenkamer…

Heimwee naar Afrika

hartenkreet
3,5 met 2 stemmen 47
Mevrouw had haar lange leven doorgebracht aan de zijde van haar man in Tanzania, Nigeria en Kenia. De dubbele ring aan haar vinger getuigde van de lange huwelijksjaren. De "West-Europese Weelde", de overvloed in de winkels, had zij na haar terugkeer niet zozeer verwelkomd. Veel liever had zij genoten van de gastvrijheid, de medemenselijkheid en de hartelijkheid van de Afrikanen.
Zo wordt daarginds dan ook de "Bwana", de blanke man, op handen gedragen en zo ook verruilde eens mijn allerbeste…
Meer laden...