Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Grens; Landjepik

Beste Bibi,

Wanneer ziet Israël nu eens in dat de grens van het onbetamelijke, het onfatsoenlijke is bereikt? Een ieder heeft recht ergens op deze mooie planeet te wonen; jij niet minder dan zij en zij niet minder dan jij. Zij willen niet met stenen gooien en Kolonisten vermoorden, maar hun deel van betwist grondgebied. Zeg tegen jouw Kolonisten dat zij minder streng in de leer moeten zijn en beter de 10 Geboden, de Tien Geboden kunnen lezen én naleven. De 10 Geboden door hun eigen God voorgeschreven.

Wijs de Kolonisten dan vooral op het 10de Gebod: Gij zult niet begeren...

Als kinderen speelden wij met onze zakmessen LANDJEPIK, waarbij wij, binnen een met een zakmes aangesneden stuk grond onze eigen gebiedjes veroverden en die steeds met datzelfde zakmes probeerden uit te breiden. Door de zogenoemde OSLO-Akkoorden speelt hier in het groot eigenlijk hetzelfde, met dit verschil dat de grond verliezende partij dit verlies niet wil toegeven. Waarom Israël een slechte verliezer is in deze kwestie, blijft voor mij een raadsel;

- de OSLO-Akkoorden zijn destijds getekend
- terugtrekking Israëlisch leger uit én de Gazastrook én van de Westelijke Jordaanoever
- recht op zelfbestuur Palestijnen door....
- ...de vorming van de Palestijnse Autoriteit

De 10 Geboden gelden blijkbaar voor iedereen, behalve voor de Kolonisten; notabene tijdens het zingen van een vredeslied werd Rabin door een Kolonist vermoord...!

... De grillige actualiteit...! ...

Schrijver: Annejan Kuperus
23 oktober 2023


Geplaatst in de categorie: actualiteit

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 114



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)