Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

De klokkenluidster inzake Cambridge Analytica

(voor Brittany Nicole Kaiser)

Jij bent geboren op 6 november 1987 in Houston. Jij bent in Lincoln Park aan de noordkant van Chicago opgegroeid. De schrijver/artiest Henry Joseph Darger Jr. (1892 - 1973) is op 350 W. 24th Street in Chicago geboren. Hij zat 9 jaar in het vreselijke Illinois Asylum for Freeble-Minded Children, waaruit hij ontsnapte. Hij werd conciërge in een ziekenhuis in Chicago, tot zijn pensioen. Vanaf 1930 woonde hij op 851 West Welster Avenue in Lincoln Park. Hij had 48 jaar een liefdesrelatie met William Schloeder. Zijn beroemde fantasieroman 'The Story of the Vivian Girls' of 'In the Realms of the Unreal' telt 15.145 bladzijden. Zijn 'Crazy House: Further Adventures in Chicago' telt ruim 10.000 bladzijden en zijn 'The History of My Life' telt 4878 bladzijden.

Jouw zus heet Natalie. Jouw vader werkte in de vastgoedontwikkeling en jouw moeder werkte voor Enron Corporation op 1400 Smith Street in Downton Houston, in een wolkenkrabber van 211 meter hoog. Jij ging in Chicago naar de lagere school. In 2005 ging jij naar de Phillips Academy Andover in een buitenwijk van Boston, opgericht op 21 april 1778 door Samuël Phillips Jr., een koopman/politicus/fabrikant en luitenant-gouverneur van Massachusetts. De presidenten George Herbert Walker Bush en George Walker Bush gingen ook naar deze school. En de schrijfster Julia Alvarez, die naar de Abbot Academy voor vrouwelijke kostschoolgangers in Andover ging, in 1973 gefuseerd met de Phillips Academy Andover. De schrijfster van de bestseller 'The Lamplighter' Maria Susanna Cummins ging ook naar deze school. En de schrijfsters Kate Douglas Smith Wiggin, Harriette Newell Woods Baker en Julia Constance Fletcher.

Jij studeerde aan de University of Edinburgh, de City University of Hong Kong en het Birkbeck College, University of London. Verder behaalde jij studiecertificaten aan het World Bank Institute en het United States Institute of Peace (USIP), met het hoofdkantoor op 2301 Constitution Avenue NW in Foggy Bottom, Washington D.C.. De huidige president is Lise Grande. Voorts behaalde jij jouw doctoraat in de wijsbegeerte aan de Middlesex University London in Hendon. Tijdens jouw studie aan de University of Edinburgh nam jij vrij om in het mediateam van Barack Obama te werken, tijdens zijn presidentiële campagne in 2007. Jij werkte ook als lobbyiste voor Amnesty International, waarbij jij opriep tot de beëindiging van misdaden tegen de menselijkheid. Van februari 2015 tot januari 2018 werkte jij fulltime voor de Strategic Communication Laboratories Group, in 1990 opgericht door de zakenman Nigel John Oakes. Dit was het moederbedrijf van Cambridge Analytica, opgericht in januari 2013. Jij was business development director van SCL Group. De directeur/CEO van Cambridge Analytica was Alexander James Ashburner Nix, geboren op 1 mei 1975. De SCL Group was actief in militaire en politieke arena's. Op 17 maart 2018 heeft de homoseksuele dataconsultant en klokkenluider Christopher Wylie, die bij CA werkte, de misbruikgegevens van CA onthuld. Dat gebeurde via interviews in The Guardian en The New York Times. Op 16 mei 2018 getuigde Christopher voor de Senaatscommissie voor Justitie van de Verenigde Staten.

Mr. Alexander Nix is lid van de bankiersfamilie Ashburner-Nix, met het familielandgoed Tilgate House in Crawley. De vrouw van Alexander is sinds 2010 Caroline Victoria Olympia Paus, geboren op 11 november 1976 in Piraeus. Haar Noorse ouders zijn Christopher Paus en Cecilie Wilhelmsen. Zij is lid van één van de rijkste miljardairsfamilies van Noorwegen. Zij is scheepsmagnaat van Wilh. Wilhelmsen Holding ASA, met het hoofdkantoor in Lysaker. Haar zus Pontine is ontwerpster van met name luxe handtassen. Pontine had een relatie met Harry Ronald Neil Primrose, Lord Dalmeny, de ex-man van Caroline Julia Daglish Primrose, Lady Dalmeny, met wie hij 5 kinderen kreeg. Harry is de voorzitter van Sotheby's. In 2012 kochten Olympia en Alexander een huis van 4,5 miljoen in hartje Londen. Zij kregen samen 3 kinderen. Bij CA werkte jij onder senior management, met name de CEO Alexander Nix. SCL Group en CA waren betrokken bij psychologische oorlogsvoeringsoperaties voor het Engelse leger en betrokken bij het beïnvloeden van honderden verkiezingen wereldwijd. Ze belazerden de boel. CA hielp Leave.EU met zijn Brexit-campagne en ze hielpen de campagnes van Rafael Edward Crux en Donald John Trump tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016. CA voerde ook de campagne van de Keniaanse president Uhuru Muigai Kenyatta.

Cambridge Analytica gebruikte zonder toestemming privé-informatie van ruim 87 miljoen Facebook-gebruikers. Mister Nix zei via undercover videobeelden, dat CA o.a. honingvallen, omkopingssteken en prostituees gebruikte om wereldwijd ruim 200 verkiezingen voor zijn klanten te beïnvloeden. Op 1 mei 2018 werden de SCL Group en CA vanwege het dataschandaal ontbonden. Mr. Nix mag tot 5 oktober 2027 geen Britse onderneming promoten, oprichten of beheren. Na het dataschandaal vluchtte jij naar Thailand. In de documentaire 'The Great Hack' uit 2019 van Jehane Noujaim en Karim Amer heb jij een hoofdrol. In juni 2019 werd jij lid van de adviesraad van Phuneware, een technologiebedrijf dat locatie- en gebruikersgegevens van smartphones verzamelt. Dit bedrijf was betrokken bij de herverkiezingscampagne van Donald Trump in 2020 via een contract van 3 miljoen dollar, toegekend door Brad Parscale, de senior adviseur voor gegevens en digitale operaties voor de presidentiële campagne van Donald Trump in 2020. Jij nam ontslag uit het bestuur van Phuneware. In oktober 2019 verscheen jouw memoiresboek 'Targeted: The Cambridge Analytica Whistleblower's Inside Story of How Big Data, Trump and Facebook Broke Democracy and How It Can Happen Again'. Begin 2020 openbaarde jij interne documenten van CA over de verkiezingen in Brazilië, Kenia en Maleisië.

Op 15 juli 2020 onthulde jij dat ex-senator Ferdinand (Bongbong) Romualdez Marcos Jr., de huidige president van de Filipijnen, CA verzocht om het imago van zijn familie te rebranden, wat Mr. Nix accepteerde. Bongbong is de zoon van wijlen president Ferdinand Emmanuel Edralin Marcos Sr., een wrede dictator en kleptocraat. De familie Marcos stal tot 10 miljard dollar van de Centrale Bank van de Filipijnen. Op 20 september 1935 vermoordde Marcos Sr. zijn politieke rivaal Julio Nalundasan, die 41 jaar werd. Jij hebt de Own Your Data Foundation opgericht om meer onderwijs in digitale intelligentie te bevorderen. In juli 2020 werd jij de campagneleidster voor de presidentiële campagne van de ondernemer Brock Jeffrey Pierce. In 2020 was jij het onderwerp van een kunstinstallatie van de Indiaas-Amerikaanse kunstenares Tara Kelton (1981, Arlington). Die installatie met een olieverfschilderij van een selfie heet 'Brittany in the Pool'. Tara onderzoekt de sociale en politieke impact van het digitale in het hedendaagse leven.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
9 mei 2024


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 15



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)