Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Het te breken record

(de Gleuf (III))

Dit is het slot van mijn drieluik getiteld 'de Gleuf'. Deel I dateert van 17 december 2007. Deel II van 23 maart 2009 en onderhavige beschouwing van juli 2017.
Waarom buitenstaanders regelmatig hun mondje roeren, terwijl zij van toeten noch blazen weten, zal voor mij altijd een raadsel blijven. Duidelijk is dat zij ménen te weten, terwijl hun bovenkamer het tegendeel bewijst. Maar dit terzijde. Zo is ongetwijfeld het spreekwoord 'De beste stuurlui staan aan wal': de toeschouwers kunnen het altijd beter dan de uitvoerders..., althans dénken te kunnen, ontstaan. Zoveel mensen, zoveel meningen.

Blij ben ik met degene(n) die mijn leven, ondanks een ernstige ziekte, nog wél belangrijk, in elk geval belangrijk genoeg, vindt/vinden. Zich niet door ziekte en handicap laat afschrikken...! Ooit lachte het leven mij toe, maar (genetisch) bepaalde ziektes hebben voor een belangrijk deel mijn leven verwoest, geruïneerd, kapotgemaakt, hoewel de laatste kwalificatie beslist te licht is uitgedrukt. 'k Leef een zwaar gedevalueerd leven, daar ziektes mij, bijna letterlijk, tot de grond toe hebben afgebrand.

Mijn levenskracht is groot, hoewel mijn leven toch danig in verval is geraakt...!

Gelukkig ging, vrijwel gelijktijdig, mijn zon opnieuw en krachtiger schijnen...! Aangenaam, die voorjaarswarmte, afgezet tegen die alleszins nietszeggende woorden met echter een lading waartegen daadwerkelijk nauwelijks kruid was gewassen. 'Nauwelijks' schrijf ik, daar deze klap mij hard heeft getroffen, maar wederom niet, laat staan definitief, heeft gevloerd. Mij laten vloeren, ben ik sowieso niet van plan, daar ook dit gedevalueerde leven mij lief is. Helaas houden door mij aangegane liefdesrelaties nooit langer stand dan 4 jaar.

Dit is, tot nu toe althans, het te breken record...!

Wat dit betreft, maar niet slechts wat dit aangaat, zou ik willen dat die septemberdag in de jaren negentig van de vorige eeuw nooit had bestaan of op z'n minst geruisloos voorbij zou zijn gegaan. Begrijpelijk, maar ridicuul daar dit helaas geenszins mogelijk is. Mocht jij/u overigens geïnteresseerd zijn in Cultuur in combinatie met Water, kijk dan eens op www.aanweerszijden.nl. Misschien bent u, net als ik, inwoner van één dezer dorpen of hebt u op andere wijze betrokkenheid met misschien wel de mooiste rivier van ons waterrijke land. Laat maar weten.

Hoewel Hawaï uit maar liefst acht eilanden bestaat, voormalig President of the USA is afkomstig van één van deze, hebben wij als Nederland aanmerkelijk meer bewoonde eilanden, namelijk 5 Waddeneilanden, 6 Zeeuwse (schier)eilanden, 3 Benedenwindse- en 3 Bovenwindse eilanden. Zowel de Wadden- als de Zeeuwse (schier)eilanden zullen genoegzaam bekend zijn en noem ik dus ook niet. Zowel de drie Benedenwindse- als Bovenwindse eilanden daarentegen zijn waarschijnlijk iets minder bekend en daarom noem ik deze wel. Dit zijn respectievelijk ons A, B, C'tje Aruba, Bonaire en Curacao en Saba, Sint Eustatius met completerend Sint-Maarten. Bij telling kom ik op een totaal van maar liefst 17 (schier)eilanden, ruim twee keer zoveel als Hawaï.

Zelf ben ik een absolute liefhebber van zowel eilanden als grote steden. Die passie is zonder enige twijfel, soms tussen de regels door, te lezen in mijn werk op zowel gedichten- als nederlands.nl.
Met deze woorden sluit ik mijn trilogie, getiteld DE GLEUF!

Schrijver: Annejan Kuperus, 17 juli 2017


Geplaatst in de categorie: vrijheid

3.3 met 3 stemmen 115



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)