Inloggen

biografie: Alfred Schaffer

Alfred Schaffer [1973....]

Alfreds moeder is een Arubaanse, zijn vader is een Limburger. Hij groeide op in de omgeving van Den Haag. Hij studeerde in Leiden Moderne Nederlandse Literatuur en Film en Theaterwetenschappen. In 1996 vertrok hij naar naar Zuid-Afrika.
Aangezien hij zich in Kaapstad minder kon richten op het spelen van jazz, begon hij serieuzer gedichten te schrijven. Hij publiceerde in enkele Zuid-Afrikaanse tijdschriften. Zijn gedichten werden in Nederland bekend door 'Vrijstaat Austerlitz', en zijn werk werd opgenomen in de bloemlezing 'Sprong naar de sterren'.
In 2000 verscheen zijn debuut 'Zijn opkomst in de voorstad'. Die bundel werd genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs en bekroond met de eerste Jo Peters Poëzieprijs.

Zijn tweede bundel 'Dwaalgasten' verscheen in 2002 en werd eveneens gunstig ontvangen. Deze bundel is genomineerd voor de VSB Poëzieprijs.

Hij is verbonden aan de Universiteit van Kaapstad. Verder schrijft hij onder meer voor de Afrikaanstalige kranten Beeld en Die Burger en werkt hij mee aan het internetblad Litnet. Zijn hoofdtaak bestaat uit freelance vertaalwerk; hij  doceert ook Nederlands aan Zuid-Afrikanen.