Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Lees ingezonden hartenkreten, voeg zelf een hartenkreet toe

Laatst geselecteerde hartenkreten:

Een bres, geslagen in de barrière van de eenzaamheid?

hartenkreet
2,0 met 1 stemmen 4
Ze waren met zijn tweeën gekomen; de medewerkster van de welzijnsorganisatie en de jongedame die zich "Laura" noemde. Mevrouw ging meteen maar "autoritair" aantekeningen maken op een notitieblok over mijn dagelijkse bezigheden; waarom, met welk doel? Nu, wegens de massahysterie en de kuddementaliteit niemand in Nederland nog "de huik naar de wind" schijnt te zetten, waren de dames erg verbaasd dat ik dat kennelijk wel kan en nog positief ben over mijn situatie. Hoe het ook zij, er zou nu een…

Mijn beste vriendin

hartenkreet
3,7 met 3 stemmen 12
Ze draagt haar grijze, dunne haar achterovergekamd als een helm en haar gezicht is doorgroefd met diepe lijnen. Haar uiterlijke onvolkomenheden symboliseren haar wijsheid, ontwikkeling, overwicht en levenservaring.
Ze is zes jaar ouder dan ik en is geboren in het jaar 1947, kort na de grote wereldbrand. Ze staat aan mijn zijde en loopt met mij de bochtige, kronkelige, onheilspellende en hobbelige weg van mijn leven.....

Mijn favoriete programma

hartenkreet
4,0 met 2 stemmen 19
Het televisieprogramma "Rail Away" van de EO behoort zeker tot mijn favoriete programma's. In de landschappen die aan het oog voorbijtrekken; de steden, de gebergten, de rotspartijen, de vlakten, de weiden, de zeeën en meren aanschouwt men een lieflijkheid en een idyllische wereld die overigens ver te zoeken is in wat het medium ons voorschotelt.
Te midden van het drama van het leven, te midden van de "redeloze razernij" van het bestaan en van het dagelijks leven (zoals verwoord in een cursus…

"Mijn blooze kriekske"

hartenkreet
4,3 met 3 stemmen 21
Het is, geloof ik, Toon Kortooms die de naam gemunt heeft; een epitheton ornans: "een blooze kriekske".
Mijn moeder hield van de romans van Kortooms en van zijn humor en gaf haar zozeer geliefde dochter en mijn zus die naam. Inderdaad bezat mijn zus in haar jeugd volop blozende wangen met een kuiltje erin dat ze nog bezit op haar vierenzestigste, nu echter een gordijn van grijze haren haar gezicht omlijst.
Is ze vergrijsd door zorgen en leed? Ik heb haar innig lief. Degene die naast mij…

Een wanhoopsoffensief? / Mission Impossible?

hartenkreet
4,0 met 1 stemmen 15
Hij kwam aanzetten met veel apparatuur in een zware, zwarte koffer en klaagde meteen maar dat de trappen in het trapportaal van mijn flat niet breed genoeg waren om hem te doen passeren. In mijn woonkamer stelde hij op het enige tafeltje dat ik beschikbaar had en dat gelardeerd is met lichtgroene latjes het metalen, zo welbekende apparaat op dat dient voor de oogmeting en op enige afstand, in de hal, de laptop die de letters toonde die ik daarvan moest aflezen.
Ik had een mooie waardebon…

Uit een heel gewone Tilburgse familie (vervolg)

hartenkreet
5,0 met 2 stemmen 24
Het was op een dag in het warmste seizoen; op een zaterdag in juni. Het kindje - dat was ik - zou het doodgeboren en zozeer betreurde meisje moeten opvolgen. De bevalling was zwaar en moeilijk; pas op het laatste moment riep vader Dr. Adeling erbij. "Waarom heb je me niet eerder laten komen?" vroeg hij. In allerijl werd ik vervoerd naar het E.Ziekenhuis, naar het glazen broeikasje dat men "couveuse" noemt. Ik was zes weken te vroeg gekomen.
In het ziekenhuis miste ik de handen van mijn vader…

De Schrik Zit Erin

hartenkreet
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 19
Gisteren had ik het al gelezen, maar nu heeft het zelfs het NOS journaal gehaald. Er is een uitbraak(je) van waarschijnlijk het Coronavirus in het woonzorgcentrum 't Suyderhuys' en enkele bewoners/medewerkers zijn er ook nog eens besmet met de Engelse variant. Is me dat even schrikken.
Het tehuis waar mijn vader z’n laatste jaren heeft doorgebracht en in welke omgeving mijn familie nog steeds woont. Een dochter van een van m’n broers schijnt er te werken.
Men was er in die contreien,…

Eens, in vroeger jaren, aan het Boerhaaveplein......

hartenkreet
4,0 met 1 stemmen 16
In vroeger dagen, namelijk de vijftiger jaren van de vorige eeuw, bevond het halfcirkelvormige Boerhaaveplein zich nog aan de voet van de Spoorlijn die tot op de huidige dag Tilburg met onder meer 's-Hertogenbosch verbindt. De straten in de omgeving die het oude ziekenhuis omcirkelden waren, als moest het zo zijn, genoemd naar medici en in deze contreien bevond zich mijn geboortehuis waarin ik mijn jeugd doorbracht, liefdevol omringd door vader en moeder, oma en tantes en ooms.
In de brede…

Herinneringen aan mijn mislukte carrière (vervolg)

hartenkreet
4,0 met 2 stemmen 22
Gedurende negen lange jaren had ik het kriebelige, minuscule en voor anderen mysterieuze en onleesbare handschrift van de Chef Personeelszaken ontcijferd. Gepromoveerd tot secretaresse draaide ik in een latere fase mijn rondjes op de waanzinnige carrousel van de werkzaamheden. Ik had nooit kunnen voorspellen dat de heren, eens zo goedgunstig, die zo graag een sigaar opstaken of in de billen van een secretaresse knepen, zich rond een tafel zouden scharen en als legerofficieren het salvo van hun…

"Le Temps De Fabriquer Des Souvenirs"

hartenkreet
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 28
Verschillende door de Natuur bont gedessineerde honden dartelden vrolijk in het rond op een nog winterse dag in ons Landschapspark "De Oude Warande". Onder anderen een zwart-wit gevlekt exemplaar en een "wandelende bontjas" en de opgewekte dieren maakten graag kennis met elkaar.
Een zonnetje schitterde achter de nog kale boomstammen en met mijn beste vriendin bewandelde ik de lanen die bedekt waren met een tapijt van modder.
Op de prachtige vierkante vijver had zich een blinkend-grijze…
Meer laden...