Inloggen

biografie: Annemiek Schrijver

[Arnhem  1964]

Annemiek Schrijver presenteert op zondagmiddag Alziend Oog, een levensbeschouwelijk televisiemagazine en op de zondagochtend Het Vermoeden. Daarnaast was zij ook op de radio te horen in het programma 747 Live. Ook schreef ze o.a. twee jaar lang columns voor dagblad De Gelderlander. Daarvoor presenteerde zij het programma Ikon-live en voor de NCRV presenteerde zij eerder het discussieprogramma Copyright Mens.

Annemiek bezocht het conservatorium in Hilversum, waar zij de opleiding Schoolmuziek volgde. Zij gaf 8 jaar les in Barneveld aan verstandelijke gehandicapten. In de tussentijd gaf zij ook muziekles aan geriatrische patiënten en werkte zij als verslaggever bij het TROS radio 4-programma Finale, waarvoor zij wekelijks een reportage maakte.

Het radiowerk sprak Annemiek aan. Zij ging als freelancer aan de slag voor andere omroepen. Bij de KRO was ze jarenlang documentairemaker van het programma Damokles. Voor haar documentaire Vrouwenvluchtheuvel, over een Arabisch vrouwenbadhuis in Amsterdam, ontving Annemiek de ADO Mediaprijs.

Na programma ’s bij KRO- en NCRV-radio ('Passie', 'Volgspot', 'Nachtlicht' en 'Plein Publiek') trad zij in 2001 voor het voetlicht van de televisiecamera’s. In het praatprogramma Copyright Mens ondervroeg zij spraakmakende Nederlanders. Na drie seizoenen maakte Annemiek in de zomer van 2002 de overstap naar de IKON, waar zij IKON Live presenteerde en op zondagmiddag live te zien is in Alziend Oog en in Het Vermoeden op de zondagochtend.

Haar eerste roman ‘Rachab’ is begin 2007 verschenen.