Inloggen

biografie: Arevista


Inzendingen van deze schrijver

1 resultaat.

Zum kotzen

dagcolumn
4,0 met 3 stemmen 423
‘Ich war schwanger, mir ging’s zum Kotzen’, zong de Nina Hagen ooit in ‘Unbeschreiblich weiblich’. Bepaald geen liefdesliedje en al helemaal geen ode aan het ongeboren kind. Wel een heftig pleidooi voor de zelfstandigheid van de vrouw.
De agressie van Nina Hagen is alweer een kwarteeuw oud en de roep om meer zelfstandigheid voor vrouwen verstomd. Hoe jammer Ciska Dresselhuis dat ook vindt. Tegenwoordig mag je als vrouw gewoon zeggen dat een carrière leuk en aardig is, maar thuis met de kinderen, minstens zo leuk en zeker zo belangrijk.
Muziek in de oren van André Rouvoet. Zijn kinderwens is een landszaak geworden. Christenvriend Donner helpt een handje. Vrouwelijke zelfstandigen kunnen vanaf nu een uitkering krijgen bij zwangerschapsverlof. Een vreemde zaak. Op de goede bedoeling kan je nauwelijks aanmerkingen maken (vrouwen met een uitkering nemen wat meer tijd voor het kind en gaan niet meteen weer aan het werk), maar op het principe des te meer.
Een zelfstandig ondernemer regelt zijn eigen pensioen- en arbeidsongeschiktheidsverzekering. Dat hebben we zo afgesproken. Je kan zwangerschap heel poëtisch bezingen, maar het gevolg ervan is tijdelijke arbeidsongeschiktheid. Daar moet je dus wat voor regelen als ondernemer. Of niet, ook een keuze....