Inloggen

biografie: Arjan Witte

Arjan Witte, dichter, prozaïst, essayist, componist en free jazz structuralist huist te Duiven en zag het levenslicht te Utrecht in 1961. Na een carrière als popmuzikant stortte hij zich op de literatuur en publiceerde hij de romans Rode Zeep (In de Knipscheer, 1995) en Huurder (In de Knipscheer, 1996) alsmede de dichtbundel Kikkerbloed (Kwadraat, 1998).

Met Tommy Wieringa was hij de oprichter van het twintigste eeuwse literaire tijdschrift 'Vrijstaat Austerlitz' (1997-1999) dat ten prooi viel aan het door velen zo gevreesde millenniumwende-virus, maar dat in 2001 heropgericht werd als internettijdschrift. Zijn podiumpresentatie kan met recht opvallend genoemd worden: zo schitterde hij tijdens het Singel Singel Schrijfmasjien Festival te Utrecht in 1998 met een unieke combinatie van gedicht en stroboscoop. Vier van zijn gedichten werden opgenomen in de bloemlezing Sprong naar de sterren (1999). Ook op Lowlands 2000 droeg hij voor, helaas niet met de Turkse top-zas speler Erdogan Ozdemir die verhinderd was vanwege het breken van zijn elleboog. 
Momenteel werkt Witte aan zijn tweede dichtbundel. Zijn derde roman, Oswin, geboorte van een moraal, verscheen in november 2002 bij Uitgeverij Passage. Meer over Witte op de door zijn zoon Victor ontworpen site.