Inloggen

biografie: Carla Boogaards

[Voorburg 1947]

De roman 'Roes'  van Carla Boogaards is niet alleen verkrijgbaar als traditioneel boek, maar ook gratis te dowloaden als luisterboek van tien uur.

De 'papieren Roes' is 20 oktober 2005 in Amsterdam gepresenteerd.

Redacteur Peter Buwelda van uitgeverij 'Nieuw Amsterdam' noemt het gratis downloaden ,,Een geste aan het publiek''. Buwalda meent  dat het een manier is om er met je boek uit te springen. Door de toenemende stroom aan boeken die ieder jaar op de markt komt, is het voor schrijvers steeds moeilijker om zich boven die stroom uit te worstelen en hun werk te verkopen.

Schrijfster Carla Boogaards zegt dat de actie daar niets mee te maken heeft. Sommige mensen vinden het heerlijk om een boek in handen te hebben, maar ik lees graag voor en denk dat het voor sommige mensen heerlijk is om voorgelezen te worden.

Ze zegt als schrijver niet bezig te zijn met hoeveel boeken ze wellicht gaat verkopen.

De redacteur zegt dat het past in de visie van de uitgeverij om ook multimediaal initiatieven te ondernemen. ,,Ons is gebleken dat mensen die luisterboeken bezitten graag ook zelf meelezen en andersom. Bovendien is Carla niet zo maar iemand. Zij won in 1995 de Johnny van Doornprijs voor Gesproken Letteren.''

Werk:

Ik kom op niets (1982)
Lena en de mannen (1985)
De reigers van Amsterdam (1987)
De bruinvisvrouw (1989)
Lillian Sugar Baby (1990)
Meisjesgenade (1992)
Eigen vlees en bloed (1995)
God bewogen (1997)
Het gezichtsbedrog (2000)
Roes (2005)