Inloggen

biografie: D.R. Korthof

Beste lezers en lezeressen

 

Ik wilde even een klein beetje laten weten wie er achter de gedichten schuil gaat. Er leeft een dichter in me sinds mijn vijftiende en nu ik erover nadenk is hij er waarschijnlijk altijd geweest. Er zijn mensen die menen dat een dichter een bestaan met enige tegenslag (op welk front dan ook), verlies, verdriet en eenzaamheid moet hebben gekend. Ik moet helaas toegeven dat dat inderdaad het geval is. Ik zou het liever ontkennen, echter zullen dan de meeste van mijn gedichten hun kracht verliezen.

            Wanneer je goed tussen de regels leest zal je in de meeste gedichten toch een positieve wending vinden. Ik schrijf niet alleen over dingen die mij zijn overkomen. Gebeurtenissen in de media, in mijn vriendenkring, gesprekken met complete vreemden, er is weinig dat me niet inspireert.

            De worsteling die leven heet is tevens een prachtige leerschool. Het is altijd mijn doel geweest mensen te bereiken. Ik probeer niet te ingewikkeld te schrijven. Mensen die mij persoonlijk kennen zullen echter veel meer uit het geen ik schrijf weten te halen. Dubbelzinnigheid is een prachtige uitvinding en iedereen bekijkt het weer op zijn eigen manier.

            Ik probeer meestal met zo min mogelijk woorden zoveel mogelijk van het geen ik op mijn hart heb, op het moment zelf, te verwerken. Het is heerlijk om even een moment helemaal in je eigen wereld te vertoeven. Het mooit van dit moment is dat ik nu ook veel mensen weet te raken. Blijf vooral kritisch of met lof reageren op mijn werk. Ik zal er alleen maar van leren.

            Mijn naam is Dennis Robin Korthof, geboren op 14-02-1976 in een klein stadje genaamd Leerdam. Ik hoop nog veel van mijn werk met anderen te delen, in de stille hoop men er iets van opsteekt en hopelijk een andere inkijk krijgt op het bestaan. Al is het maar een beetje door mijn ogen.

 

Met vriendelijke groet,

D.R. Korthof.