Inloggen

biografie: Dr. Phil

Dr. Phillip C. McGraw heeft  miljoenen mensen opgeroepen naar hun eigen gedrag te kijken en hun leven in positieve zin te veranderen. Zijn televisieprogramma is gebaseerd op Phils 25 jarige ervaring in de psychologische praktijk. Zijn tv-carrière begon als gedragsdeskundige in de show van Oprah Winfrey.

Dr. Phil en zijn drie zusters groeiden op in Oklahoma en Texas, waar hun vader werkte als verkoper voor een oliebedrijf en hun moeder als gezinshulp. Dr. Phil ging studeren aan de Universiteit van Tulsa, waarna hij zijn diploma  behaalde op de Midwestern State University in  Wichita Falls (Texas). Later verwierf hij zijn doctoraatstitel in de psychologie op de Universiteit van Noord-Texas.

In 1979 begon Dr. Phil  met zijn vader een psychologenpraktijk.

Na meerdere jaren realiseerde Dr. Phil zich dat de traditionele therapie niet zijn roeping was: het ontbrak hem aan geduld! 

In 1989 richtte hij  met anderen het bedrijf  'Courtroom Sciences' op, een bedrijf dat advocaten adviseerde op forensisch gebied. Via dit bedrijf kwam Phil in contact met Oprah Winfrey. In 1996 werd zij aangeklaagd door boeren die zich beledigd voelden toen ze in haar show iets beweeerde over de rundvleesindustrie.

Naast zijn boeken en zijn televisiewerk  verzorgt  Dr. Phil workshops. Hij  adviseert ook  miljoenen Amerikanen via zijn maandelijkse kolom in O, The Oprah Magazine.

Dr. Phil ontspant zich door te  golfen, te tennissen en te duiken.

Hij is meer dan 25 jaar getrouwd met zijn vrouw Robin. Zij hebben twee zonen: Jay en Jordan.