Inloggen

biografie: Dr. Wim Vuijk

Universitair Docent Communicatie- en Informatiewetenschappen Rijks Universiteit Groningen

Wim Vuijk (Rotterdam 1958) geeft vooral colleges over interne en externe communicatie (zoals Corporate Communicatie) en is bedenker van het Onderzoekspracticum waarin het analyseren van communicatiemiddelen centraal staat. Maar hij houdt zich ook graag bezig met een inleidend college als Inleiding CIW of Methodologie. Scripties begeleiden is eigenlijk het leukste onderdeel van het werk, omdat studenten dan vaak enthousiaster worden en overzicht beginnen te krijgen over het vak.

Dat vak geeft hij al sinds 1986, het jaar waarin hij hier begon als docent. Sinds die tijd loopt hij mee op het instituut, maar daarvoor studeerde hij hier al (Nederlands). Tijdens je studentenleven kun je hem nog tegenkomen als ondertekenaar van brieven namens de Examencommissie CIW, de afdeling CIW en coördineert hij stages en scripties. Doet hij ook nog andere leuke dingen?
Jawel, hij verzamelt Bob Dylan (CD's, concert-opnames, rariteiten) en gaat als het even kan naar alle concerten die deze grand old man verzorgt in de regio Hamburg - Groningen - Rotterdam - Brussel.