Inloggen

biografie: Fons de Poel

Fons de Poel  [1955]
   
Fons de Poel begon zijn journalistieke loopbaan op achttienjarige leeftijd bij het Nijmeegs Dagblad. Hij werkte er een aantal jaren als stadsredacteur, en vertrok toen naar de Stads- en Streekredactie van de Gelderlander.
In ‘82 begon Fons de Poel bij de KRO als verslaggever voor Brandpunt. Acht jaar lang reisde hij over de wereld om voor dit programma reportages te maken. Omdat hij hierna genoeg had van de snelle actualiteit, startte De Poel met de documentairerubriek ‘Reporter’. Ook werkte hij mee aan andere KRO-programma’s. Hij was onder meer mede-presentator van ‘Brandpunt politiek café’ en maakte de tv-reeks ‘De afrekening’.
In 1993 werd hij eindredacteur en presentator van Brandpunt. Ook was hij een van de medeoprichters van de actualiteitenrubriek ‘Netwerk’ .
 
Vanaf 2001 reist hij ook als ‘columnist’ over de wereld. Hij maakte de vierdelige reeks ‘Het Gevoel van De Poel’, en zette deze in 2002 door met een zesdelige serie, nu met zijn eigen bedrijf: Morton Hill.
Vanaf 2003 presenteert hij een nieuw programma onder de titel 'Home Sweet Home', het psychologische portret van bekende Nederlanders.