Inloggen

biografie: Hans Appel

 Na zijn elektonica-studie hield Appel zich eind jaren zestig bezig met de bouw en het programmeren van hybride analoge/digitale computersystemen.

Begin zeventiger jaren trad hij in dienst van Sperry UNIVAC, een bedrijf dat zich bezighield met het ontwerp, de bouw en de verkoop van mainframe computersystemen. Na verschillende functies op het gebied van systeemprogrammering te hebben vervuld, deed hij eind zeventiger jaren zijn eerste stappen in de wereld van marketing.

Begin jaren tachtig met de opkomst van de kantoorautomatisering ging Appel werken bij WANG, een bedrijf dat in die tijd innoverend was waar het ging om het gebruik van computers en computertechnologie in een kantooromgeving.

Eind tachtiger jaren stapte hij over naar Apple Computer, een bedrijf dat de wereld wilde veranderen. Een bedrijf ook met een eigen visie op het gebruik van computertechnologie door iedereen. Apple was jarenlang een voorbeeld voor continue en grensverleggende innovatie. Ook hier was marketing zijn credo.

Sinds negen jaar werkt Appel als Chief Technology Officer bij Sun Microsystems Nederland B.V. Bovendien is hij lid van het z.g. ``Sun Vision Council``. Sun is een van de weinige IT-bedrijven waar het ontwerp van silicon tot eindproduct nog binnen dezelfde onderneming plaatsvindt. Het is een bedrijf waar de koppeling mens en technologie een belangrijke plaats inneemt naast het op de markt brengen van professionele IT-technologie.

Naast zijn functie bij Sun Microsystems is hij Lector ``Multidisciplinaire Informatica`` aan de Hanzehogeschool Groningen. Met behulp van multidisciplinaire ontwikkelteams worden onder zijn leiding vernieuwende projecten op een onorthodoxe wijze uitgevoerd.

Hij is auteur van vele artikelen en van een tiental boeken op het gebied van Informatie Technologie en de invloed van deze technologie op de maatschappij om ons heen.