Inloggen

biografie: Jeanne


Inzendingen van deze schrijver

3 resultaten.

Ouder worden met een knipoog

hartenkreet
3,8 met 10 stemmen 1.229
Bij het beklimmen der jaren, kom ik steeds meer dingen tegen, die mijn lieve moeder mij wel eens vertelde, maar wat ik toen nog niet begreep. Zij zei dan tegen mij: Kind, als je ouder wordt zie je meer leeuwen en beren op je weg en maak je je veel meer zorgen over allerlei dingen waar je vroeger niet bij stil stond. Ik nam dat voor lief aan en ging verder met mijn leven. Nu, oud en veel ervaringen verder, ga ik steeds meer begrijpen wat zij daar mee bedoelde.
Allereerst mijn uiterlijk. Veel mensen zeggen tegen mij, kind wat ben je toch nog slank! Dat zal waar zijn, maar men weet niet wat voor een ellende dat met zich meebrengt op oudere leeftijd. Als je dik bent of vriendelijker gezegd mollig, dan zit je heerlijk strak in je vel. Overtollig vet is wel aanwezig, maar daar is aan de buitenkant weinig van te zien. Maar weten jullie waar ik mee zit? Geen overtollig vet, maar overtollig VEL!! En dat is veel erger. Voordat ik al dat vel onder mijn kleding gefrommeld heb, alles een beetje gefatsoeneerd heb, ben ik een uur verder. Alles zwabbert en drilt om mijn lijf heen. Vooral mijn armen, die kan ik in de zomer niet helemaal bedekken, dus dat is afplakken geblazen. Wat ben ik blij dat er van Hogerhand is geboden, dat mensen kleding moeten dragen. Ik zou er toch niet aan moeten denken, dat ik in mijn nakie al drillend door het leven zou moeten.
Dan mijn gezicht. Daar kan ik wel een boek aan wijden. Allemaal rimpels. In de loop der tijden is mijn gezicht ontsierd met puisten die het ook nog wagen om haren te produceren, die mijn kleinkinderen vol bewondering bekijken en dan nog hardop vragen: oma, wat heeft u veel puisten zeg, en hoe komt het dat er haren opgroeien? Lief bedoeld, maar op zo’n moment zou ik ze met liefde onterven. Mijn rechteroog dreigt steeds meer te gaan zakken, zodat het lijkt alsof ik de hele dag gezellig loop te knipogen. Ik krijg op straat of in de trein menig knipoogje, eerst niet wetend waarom, totdat ik er achterkom waardoor! Als het buiten koud is, loop ik constant te tranen en loopt mijn neus dat het een lieve lust is. Allemaal gebreken die horen bij de ouderdom, althans bij mij dan. Laat ik over de rest maar ophouden, want daar word je echt niet blij van.
Dan de leeuwen en beren die je ziet bij het klimmen der jaren (vind ik een hele mooie uitdrukking). Ik pas twee dagen per week op 2 kleindochters, in de leeftijd van 8 maanden en 9 jaar. Toen ik op die lieverds zou gaan passen, wat ik overigens met veel plezier doe, kreeg ik een heel scenario van ellende voor mijn netvlies......
Jeanne10 apr. 2007Lees meer...

"Gesprek"

dagcolumn
1,5 met 6 stemmen 396
Je kan van die gesprekken hebben waarvan je al van te voren weet hoe dat gaat.
Je wordt er doodmoe en sikkeneurig van en als je naar huis gaat weet je niet eens waar het over ging. Dat gaat dan ongeveer zo:
“ Meid ga lekker zitten, leuk dat je er bent, koffie?’
“Ja graag, hoe is het met je?” ...
Jeanne11 mrt. 2007Lees meer...

Robots

dagcolumn
2,5 met 2 stemmen 256
Eigenlijk wist ik het wel! Dit had nog een staartje. Het was allemaal zo goed verlopen! Dat kon niet waar zijn. Daar zat een addertje onder het gras. En ja hoor, gisterenavond laat werd ik op mijn mobiel gebeld door mijn dochter. ‘Mam, ben je weggeweest? Ik kan je maar niet bereiken, ik bel je al de hele avond’. ‘Nee kind, zei ik, ik ben de hele avond thuis geweest!’. ‘Bel me nog eens, vroeg ik .Zij belde me weer op mijn gewone telefoon, maar er ging geen bel rinkelen. Maar bij mij rinkelden er heel veel belletjes. Mijn dochter belde mij weer, maar nu op mijn mobiel ( wat een uitvinding) en we constateerden dat ik niet gebeld kon worden. Wel kon ik zelf bellen, dus dat was nog wat!
We hebben nog gezellig gekletst met elkaar. Ik ging daarna naar mijn bed, met in mijn achterhoofd: Morgen maar weer eens tele2 bellen.
Vanmorgen gelijk om 9 uur pakte ik mijn telefoon. Dat is tegenwoordig ook zo’n ellende, dat bellen met die 0900 nummers!
Dat gaat dan zo: Belt u voor internet, toets 1 ...
Jeanne 8 mrt. 2007Lees meer...