Inloggen

biografie: Kris Pint

Kris Pint (1981) uit Halle publiceerde op 17-jarige leeftijd zijn eerste gedichtenbundel Ozymandias. Hij publiceerde o.m. in de Poëziekrant.

Drie jaar later ontving hij in Amsterdam de Gouden Flits. De Gouden Flits is een prestigieuze symbolische poëzieprijs voor talentvolle jonge dichters uit Nederland en Vlaanderen. Kris Pint won de prijs met een vrij persoonlijk sonnet over de Griekse godin Persefone.

Hij schrijft persoonlijke poëzie die in de eerste plaats voor hemzelf is bedoeld. In een interview zegt hij over zijn carrière: ,,Ik heb eerder in Vlaanderen ook al de Soetendaele-poëziewedstrijd voor jongeren gewonnen. De laureaten van deze wedstrijd van Jeugd en Poëzie dingen automatisch mee naar de Gouden Flits, samen met de laureaten van een drietal grote Nederlandse wedstrijden. Noem het een soort superprijs voor het Nederlands taalgebied'', vertelt de jonge Leeuwenaar, die Germaanse filologie studeert aan de universiteit van Gent. ,,Ik begon zowat acht jaar geleden met het schrijven van poëzie. Gewoon, omdat ik het voelde opborrelen. Ik schrijf twee soorten gedichten. De eerste zijn vrij persoonlijk maar klassiek opgebouwd en gaan over eerder traditionele thema's als de liefde, verdriet en noem maar op. Een tweede reeks gedichten zijn eerder surrealistisch en hebben eigenlijk meer weg van een taalspel. Ik deed al verschillende keren mee aan poëziewedstrijden. De Soetendaele-prijs won ik al een aantal keer, naast verschillende regionale poëziewedstrijden. Ik werd ook laureaat van de KBC-prijs enkele jaren geleden, daar hield ik de uitgave van mijn bundel Ozymandias aan over''.