Inloggen

biografie: Prof. Dr. Mr. J.G. Brouwer

[Oosterbeek 1951 -    ]

Jan Brouwer studeerde rechten en geschiedenis in Groningen. Tijdens zijn studie geschiedenis was hij docent recht en maatschappijleer aan een MEAO te Groningen. Tussen 1980 en 1981 verbleef hij in Parijs, waar hij als docent Monde Contemporain werkte aan de Grande Ecole Supélec. Hij speelde daar tevens als profvolleybalspeler in een Parijs' team.

Sinds 1981 is Brouwer verbonden aan de RUG, bij de vakgroepen Volkenrecht, Inleiding, Algemene Rechtswetenschap en Staatsrecht. Vanaf 1996 is hij universitair hoofddocent bij Algemene Rechtswetenschap. Tevens is Brouwer lid van de bezwaarschriftencommissies van de ministeries van VWS en OCW, rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank te Assen en Honorair Consul van Frankrijk in Groningen.

Jan Brouwer werd in 2005 benoemd tot hoogleraar Algemene Rechtswetenschap bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de RUG. In zijn onderzoekswerk richt Brouwer zich met name op vraagstukken over openbare orde en op internationale en nationale regelgeving. Daarnaast heeft hij veel ervaring op onderwijsgebied. Zo heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het vaardighedenonderwijs en de Studentenrechtbank aan de RUG.